Erdogan se întâlneşte cu Papa la Roma. Ciocniri violente

Demonstraţii ale kurzilor la Roma, cu ocazia vizitei preşedintelui turc Recep Erdogan
Demonstraţii ale kurzilor la Roma, cu ocazia vizitei preşedintelui turc Recep Erdogan (Stefano Montesi / Getty Images)

Un grup pro-kurd, care se opune tratamentului dur aplicat de turci kurzilor din Turcia şi Siria, a organizat un protest în faţa Castelului Sant'Angelo, nu departe de locul unde Erdogan se întâlnea cu Papa Francisc la Vatican.

Aproximativ 150 de persoane, inclusiv kurzi şi suporteri ai lor, au demonstrat în afara Castelului Sant'Angelo denunţând vizita preşedintelui turc la Roma şi campania ţării sale în Siria.

Violenţele au izbucnit când poliţia, care a blocat o mare parte a Romei din cauza vizitei lui Erdogan, a arestat doi protestatari care încercau să treacă prin cordoane pentru a se apropia de Vatican.

Un demonstrant, care ţinea o pancardă pe care scria "ucigaşul Erdogan" şi scanda "Ruşine, ruşine", a fost rănit când a încercat să se îndrepte spre Piaţa San Pietro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe