Erdogan: Redactorul şef al ziarului Cumhuriyet va “plăti scump”


Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan.
Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan. (ADEM ALTAN / AFP / Getty Images)

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan l-a ameninţat public şi personal pe redactorul şef al unui ziar care a publicat un material video ce aparent prezintă o acţiune a forţelor de securitate turceşti ce au descoperit arme care erau trimise în Siria cu camioane ale serviciului turc de informaţii, conform Hürriyet Daily News.

“Această calomnie şi această operaţiune ilegală împotriva Organizaţiei Naţionale pentru Informaţii [MİT] reprezintă, oarecum, un act de spionaj. Acest ziar s-a implicat în această activitate de spionaj, de asemenea”, a declarat Erdogan în timpul unui interviu la postul de televiziune TRT duminică seară.

Materialul video, care a fost publicat în 29 mai, a surprins ofiţeri ai jandarmeriei şi poliţiei care deschideau cutii în spatele unor camioane; aceste cutii conţineau ceea ce ziarul Cumhuriyet a descris ca fiind arme şi muniţie. Cumhuriyet a declarat că înregistrarea video a fost realizată în 19 ianuarie 2014, fără a menţiona cum a obţinut-o.

Erdogan a afirmat că respectivele camioane oprite în acea zi aparţineau MİT şi transportau ajutoare pentru turcii din Siria. El a sugerat că numărul de arme incluse în raportul ziarului Cumhuriyet a fost furnizat de ceea ce el numeşte a fi un “stat paralel” condus de inamicii săi politici şi care doreşte să discrediteze guvernul.

“Ceea ce contează pentru ei este doar să murdărească imaginea Turciei. Presupun că persoana care a scris acest raport exclusiv va plăti greu pentru fapta sa”, a declarat Erdogan, referindu-se la redactorul şef al publicaţiei Cumhuriyet, Can Dündar.

“Nu îl voi lăsa să scape”, a ameninţat Erdogan.

Dündar a răspuns ameninţării lui Erdogan prin adaptarea cuvintelor acestuia într-o postare pe Twitter. “Persoana care a comis această crimă va plăti un preţ greu. Nu îl vom lăsa să scape”, a susţinut Dündar.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe