Antonescu: Dacă moţiunea de cenzură trece, USL este gata să-şi asume guvernarea

Crin Antonescu (www.pnl.ro)
Epoch Times România
23.04.2012

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat duminică seara că în cazul în care moţiunea de cenzură a USL va fi adoptată de Parlament Uniunea este pregătită să-şi asume guvernarea.

"Dorim să treacă (n.r. moţiunea de cenzură). Suntem gata să ne asumăm dacă trece şi responsabilitatea susţinerii unui Guvern până la alegeri pentru că nu are altcineva cine să o facă, dacă această moţiune trece numai USL mai poate face majoritate", a afirmat Antonescu la Realitatea TV.

El a susţinut, în acest context, că Guvernul Ungureanu nu ar avea de ce să rămână interimar până la alegerile parlamentare.

"S-ar putea să fie o linie de joc de la Cotroceni, dar asta ne-ar duce la complicaţii mari", a spus Antonescu.

Liderul PNL a afirmat că nu este imposibil ca Opoziţia să strângă numărul necesar de voturi pentru ca moţiunea de cenzură să treacă de Parlament.

"Suntem rezervaţi în a strânge numărul de voturi până la 231. Este destul de greu, nu este însă imposibil. Probabil că dinamica de transfer politic a acestui început de săptămână s-ar putea să ne ofere surprize. Nu este vorba doar de oameni care au plecat din PDL, este vorba de oameni care rămân în PDL, dar au anunţat că votează moţiunea de cenzură. Sunt două-trei astfel de cazuri, care pot să apară", a declarat liberalul.

El a arătat că prin "transferurile" de la Putere la Opoziţie şansele moţiunii de cenzură cresc.

În plus, Antonescu a susţinut că liberalii i-au primit pe cei din PDL care au optat pentru PNL deoarece "aceste mişcări au un impact politic mai puternic decât toate sondajele, un impact de imagine".

Opoziţia a depus săptămâna trecută la Parlament moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Ungureanu intitulată "Opriţi Guvernul şantajabil. Aşa nu, niciodată!".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor