Dragnea: PSD este deschis la parlamentari care vor să sprijine moţiunea de cenzură

Epoch Times România
20.04.2012

Partidul Social Democrat este deschis la parlamentari care vor să sprijine moţiunea de cenzură, fiind posibilă chiar şi „iertarea unor păcate", a declarat, vineri, la Palatul Parlamentului, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea.

El a adăugat că nu se fac negocieri pe voturile date la moţiune cu reprezentanţii demisionari ai PDL, dar a precizat că aceştia vor fi primiţi în PSD inclusiv până în ziua dezbaterii acesteia, şi nu după aceea.

"Până la urmă nu este vorba dacă să strângem noi suficiente voturi, să vedem dacă până în ziua în care se votează moţiunea sunt suficienţi parlamentari care doresc să trântească jos actualul regim. Nu am de unde să ştiu lucrul acesta (n.r. dacă trece moţiunea), nu sunt nici Mama Omida, nici nu mă hazardez a face pronosticuri. O să vedem, nu avem foarte multă patimă", a spus el.

Secretarul general al PSD a reamintit că preşedintele partidului, Victor Ponta, a spus un lucru convenit la Congres, şi anume că "porţile pentru felul ăsta de veniri se închid exact în ziua moţiunii de cenzură".

"Atunci se închid într-adevăr porţile. Până atunci, există această posibilitate a unor parlamentari care în ultimul ceas sprijină Opoziţia şi întreaga ţară să dea jos acest regim. Dacă fac acest lucru poate li se pot ierta anumite păcate. Într-adevăr, după ce se votează moţiunea de cenzură nu mai putem discuta cu nimeni, cu absolut nimeni. Nu se face niciun fel de negociere - "dă votul la moţiune şi ia mandatul de parlamentar". Noi suntem în continuare deschişi la parlamentari care vor să sprijine moţiunea", a afirmat Dragnea.

El a precizat că "Elena Udrea nu are acces la PSD".

Despre deputatul Marius Dugulescu, demisionar din PDL, Liviu Dragnea spun că "i se va ierta faptul că a votat la două mâini" dacă acesta va vota "cum trebuie" la moţiune.

"Dacă domnul Dugulescu va vota acum la o singură mână, dar va vota cum trebuie, o să i se ierte faptul că a votat cu două mâini. Dacă nu, nu", a arătat el.

Secretarul general al PSD a adăugat că o decizie referitoare la preşedinţia Senatului va fi luată după dezbaterea şi votarea moţiunii de cenzură.

"Principalul obiectiv îl reprezintă moţiunea. După ce trece moţiunea, într-un fel sau altul, vom lua şi decizia în ceea ce priveşte funcţia de preşedinte al Senatului. Am auzit tot felul de speculaţii cum că Vasile Blaga, preşedintele Senatului, ne generează nouă anumite rezerve, îi transmit că nu", a mai spus Liviu Dragnea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor