Ecaterina Andronescu nu exclude depunerea unei moţiuni simple pe tema banilor reţinuţi pensionarilor

Epoch Times România
20.04.2012

Vicepreşedintele PSD, Ecaterina Andronescu a declarat vineri, la o dezbatere a Organizaţiei de Pensionari a PSD, că nu exclude posibilitatea depunerii de către Opoziţie a unei moţiuni simple pe tema banilor pierduţi de pensionarii cărora le-au fost reţinute contribuţiile pentru sănătate.

Ecaterina Andronescu a adăugat că aceasta se va discuta săptămâna viitoare în cadrul Biroului Permanent al PSD.

Aceasta consideră inacceptabil că preşedintele Casei de Pensii spune că nu a fost implicat în modul în care au fost făcute calculele, chiar dacă acestea au fost efectuate de ministrul Finanţelor.

Potrivit acesteia, preşedintele Casei de Pensii avea responsabilitatea să discute cu specialiştii din finanţe şi să aplice corect legea.

"Este inacceptabil ca ministrul Muncii să iasă într-o conferinţă de presă şi să spună că, pentru ca să-şi recupereze banii, oamenii trebuie să se adreseze în justiţie. Câtă bătaie de joc poţi face la adresa oamenilor? (...) Statul este în culpă, ar trebui ca imediat după decizia CCR Guvernul să se întrunească în şedinţă şi să facă un gest reparatoriu pentru această greşeală care nu aparţine pensionarilor. Poate că vom discuta într-un Birou Permanent săptămâna viitoare. Mi se pare că poate ar merita o moţiune simplă pe aceasta temă atât de gravă. Dar, până la moţiunea simplă, avem moţiunea de cenzură. Ne punem foarte mari speranţe în ea, pentru că foarte mari speranţe îşi pun oamenii din teritoriu", a subliniat preşedintele PSD Bucureşti.

Ecaterina Andronescu a reamintit cele trei teme ale moţiunii de cenzură - "modul în care Guvernul încearcă să trateze într-o manieră total necorespunzătoare resursele României", încălcarea autonomiei universitare - garantată de Constituţie şi "modul politicianist" în care sunt distribuite fondurile aleşilor puterii din fondul de rezervă "din care premierul nu face ce vrea" şi care trebuie cheltuit conform legii.

"Campania electorală o fi ea urgentă, dar situaţii de urgenţă înseamnă calamităţi naturale, zăpezi", a adăugat vicepreşedintele PSD.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor