Emil Boc: Declaraţia de dimineaţă a FMI este un adevărat rechizitoriu la guvernarea USL din 2007-2008

FMI a confirmat succesul reformelor făcute de guvernea PDL şi a făcut un adevărat rechizitoiu la guvernarea USL din perioada 2007-2008, a declarat miercuri fostul premier Emil Boc, în opinia căruia politicile USL “au dus la situaţia dezastruoasă în care s-a aflat România începând cu anul 2009".
Fostul preşedinte PDL, Emil Boc. (www.gov.ro)
Epoch Times România
09.05.2012

FMI a confirmat succesul reformelor făcute de guvernea PDL şi a făcut un adevărat rechizitoiu la guvernarea USL din perioada 2007-2008, a declarat miercuri fostul premier Emil Boc, în opinia căruia politicile USL “au dus la situaţia dezastruoasă în care s-a aflat România începând cu anul 2009".

“Declaraţia de dimineaţă a FMI este un adevărat rechizitoriu la guvernarea USL din perioada 2007 – 2008. FMI a spus foarte clar că creşterea deficitelor în perioada 2007 – 2008, majorările fără acoperire de salarii şi pensii din aceeaşi perioadă, scăderea ratingului de ţară au condus la situaţia dezastruoasă în care s-a aflat România începând cu anul 2009. Act conjugat pe fondul problemelor economice generate de guvernarea USL în perioada 2007 – 2008 şi de criza economică ce şi-a arătat colţii mai ales începând cu anul 2009”, a explicat fostul premier Emil Boc.

Potrivit acestuia, pe de altă parte, “FMI confirmă succesul reformelor Guvernelor PDL care au adus stabilitate ţării şi credibilitate în planul relaţiilor international”. “A fost spus astăzi, cu subiect şi predicat, de către reprezentanţii  FMI, CE şi BM. Faptul că astăzi avem o Românie echilibrată din punct de vedere economic, pe creştere economică, acest lucru este datorat modului în care guvernele PDL au gestionat ţara în ultimii ani”, a declarat Emil Boc.

În context, fostul premier a reafirmat că faptul că se poate vorbi de reîntregirea salariilor bugetarilor este tot efectul guvernării PDL. “Că doar nu de pe o zi e alta a crescut economia ca să poată domnul Ponta majora salariile”, a remarcat Emil Boc.

“Guvernele PDL au lăsat USL o ţară stabilă. (…) Cerem guvernului USL să nu sacrifice această stabilitate a ţării pentru diverse interese politice pe care le-ar putea avea până la alegeri. În decembrie, să predea următoarei guvernări România aşa cum am lăsat-o noi, din punct de vedere economic”, a conchis liderul PDL.

România se află într-o poziţie bună, în ciuda faptului că riscurile determinate de situaţia internaţională sunt ridicate, estimându-se o creştere de 1,5% în 2012, a declarat miercuri şeful misiunii FMI, Jefrey Franks.

”Creşterea în 2012 va fi de 1,5% în ciuda performaţei scăzute din primul trimestru ca urmare a întreruperilor, pe fondul condiţiilor meteo. Există riscuri din zona externă, care intensifică presiunile asupra României. Riscurile sunt la un nivel ridicat. Există dificultăţi în procesul de redresare a creşterii datorită crizei economice şi financiare internationale.  Dar politicile prudente şi sacrificiile populaţiei au făcut ca România să se afle într-o poziţie bună pentru a face faţă acestor riscuri.  România a făcut eforturi incredibile pentru a ajunge aici. Sunt uimit de progresele României din ultimii ani pentru stabilitatea economică”, a precizat Franks.

Acesta a arătat că există perspectiva ca inflaţia să se menţină în interiorul targetului, pe toată perioada până la finele aului.

”În ciuda incertitudinii de pe pieţe, cursul  este relativ stabil şi România a accesat cu succes pieţele internaţionale pentru constituirea rezervei în valută”, a mai spus şeful misiunii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor