Elon Musk: Twitter este în mod evident înclinat către stânga

Elon Musk
Elon Musk (Saul Martinez / Getty Images)

CEO-ul Tesla, Elon Musk, care încearcă în prezent să preia Twitter, şi-a exprimat din nou îngrijorarea cu privire la partizanatul politic - de stânga - prezent pe platformă.

Mesajul lui Musk a survenit ca răspuns la o plângere conform căreia compania nu face suficient pentru a înlătura ameninţările cu violenţa venite din partea utilizatorilor platformei sociale, care sunt pro-avort.

Mike Cernovich, un comentator politic de dreapta care a fost interzis de numeroase platforme social media în trecut, a semnalat o postare a unui jurnalist de la organizaţia Rewire News Group care a postat un apel la violenţă împotriva grupurilor pro-viaţă, sugerând că Musk ar trebui să ia măsuri împotriva acestor incitări - dacă sau când preia Twitter.

Citiți și Elon Musk spune că Dmitri Rogozin l-ar fi ameninţat pentru că oferă serviciul Starlink în Ucraina

„Uite @elonmusk, când angajaţii Twitter te mint în mod invariabil cu privire la politica de transmitere a mesajelor, poate că vor putea explica de ce unui cont verificat i se permite să incite la terorism fără nicio grijă că vor fi interzişi”, a scris Cernovich.

Musk a răspuns că „Twitter [evident] are un partizanat puternic de stânga”.

„După cum am spus, aş dori să respect legile ţărilor în care funcţionează Twitter”, a continuat el. „Dacă cetăţenii vor să fie interzis ceva, atunci adoptă o lege care să facă acest lucru, altfel lucrurile ar trebui să fie permise”.

Citiți și Grupuri fondate de George Soros, sindicate, guverne europene - iritate de achiziţionarea companiei Twitter de către Elon Musk

Jurnalista de la Rewire, Caroline Reilly, a părut să sugereze mai multe violenţe după ce biroul unui grup pro-viaţă a fost ţinta unui atac cu bombă incendiară în Wisconsin în weekend, ca răspuns la un proiect al Curţii Supreme care a fost scurs în presă săptămâna trecută şi care sugera că înalta instanţă ar anula decizia judecătorească Roe v. Wade care stă la baza politicii pro-avort a SUA.

„Fie ca aceşti oameni să nu cunoască niciodată un moment de pace sau siguranţă cât timp putrezesc în pământ”, a scris ea într-o postare pe Twitter, care a fost ştearsă de atunci, răspunzând la o postare făcută de New York Times despre incidentul din Wisconsin.

Citiți și Wall Street Journal susţine că "o echipă din umbră" i-a cerut lui Musk să cumpere Twitter

Epoch Times a contactat Rewire News Group pentru comentarii.

Nu este clar dacă Twitter a luat măsuri împotriva lui Reilly.

În trecut, Twitter a atras critici pentru cenzurarea opiniilor de dreapta.

În perioada premergătoare alegerilor din 2020, platforma a blocat utilizatorii care transmiteau un articol al publicaţiei New York Post care detalia scandalul privitor la laptopul lui Hunter Biden - fiul lui Joe Biden, la momentul respectiv contracandidatul democrat la preşedinţia SUA.

Citiți și Tesla pierde 126 de miliarde după acordul lui Musk de cumpărare a platformei Twitter

Twitter a motivat cenzura afirmând că ştirea ar fi fost un fake news - lucru care, după doi ani de investigaţii s-a dovedit fals. Cu toate acestea, împiedicarea transmiterii ştirii la numai o lună de momentul alegerilor prezidenţiale americane a avut influenţă asupra rezultatului, dat fiind că scandalul îl implica pe Joe Biden.

Anul trecut, Twitter a suspendat contul fostului preşedinte Donald Trump, susţinând că unele dintre comentariile sale legate de rezultatul alegerilor din 2020 au încălcat politicile platformei.

Cu toate acestea, Twitter continuă să permită regimurilor autoritare şi dictatorilor - inclusiv celor chinezi, unde compania este interzisă - să folosească platforma.

Compania din San Francisco a adoptat, de asemenea, reguli care favorizează punctele de vedere de stânga, inclusiv interzicerea folosirii anumitor pronume pentru anumite persoane.

La începutul acestui an, site-ul de satiră Babylon Bee a fost suspendat pentru o postare în care o declara pe Rachel Levine, un oficial american din domeniul Sănătăţii - care este biologic bărbat, cunoscut şi sub numele de Richard Levine - drept „Omul anului”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură