Tesla pierde 126 de miliarde după acordul lui Musk de cumpărare a platformei Twitter

Cuantumul pierderilor suferite de Musk personal, de pe urma căderii acţiunilor, se ridică la 21 de miliarde, exact volumul sumei personale a miliardarului destinată achiziţiei.
Elon Musk
Elon Musk (Saul Martinez / Getty Images)

Compania de vehicule electrice a lui Elon Musk, Tesla, a pierdut aproape 126 de miliarde de dolari într-o singură zi. Acţiunile sale continuă să scadă după ce CEO-ul său şi-a declarat intenţia de a achiziţiona platforma de social media Twitter, transmite agenţia Bloomberg.

Anul trecut, creşterea preţurilor acţiunilor Tesla a făcut ca averea lui Musk să crească şi i-a permis să devină cel mai bogat om din lume. Compania continuă să se descurce bine, cu venituri şi marje record raportate în primul trimestru al anului 2022. Cu toate acestea, preţurile acţiunilor sale au scăzut masiv de la începutul acestei luni.

Interesul lui Musk pentru Twitter sperie investitorii

Căderea a început după ce Musk a declarat că a achiziţionat o participaţie majoră la Twitter, la începutul acestei luni. Potrivit raportului Bloomberg, declinul a tăiat 275 de miliarde de dolari din valoarea de piaţă a companiei, ceea ce reprezintă o scădere abruptă de 23% faţă de evaluarea Tesla dinaintea acestei luni.

Tesla nu este direct implicată în achiziţia Twitter, dar planul financiar stabilit de Musk pentru cumpărarea Twitter include 21 de miliarde de dolari în numerar, despre care analiştii cred că ar putea fi asigurat prin vânzarea acţiunilor Tesla.

Interesant este că scăderea de 12% a acţiunilor Tesla de marţi a şters şi 21 de miliarde de dolari din participaţia lui Musk la Tesla, a raportat Reuters.

Cu toate acestea, nu pierderea banilor lui Musk îi sperie pe investitorii Tesla. Ci cantitatea de timp pe care Musk o va dedica, probabil, companiei Twitter este cea care îi goneşte pe investitori.

Reuters a raportat că Nasdaq s-a închis la cel mai scăzut nivel din decembrie 2020, indicând volatilitate pe un spectru mai larg al sectorului tehnologic.

Microsoft şi Apple au fost printre celelalte companii de tehnologie care şi-au văzut evaluările în scădere, dar nu cu 12%.

Se consideră că o creştere a ratelor Federal Reserve şi încetinirea creşterii globale sunt factorii care au determinat această scădere.

Totuşi, dacă acţiunile Tesla continuă să scadă astfel în următoarele zile, ar putea pune în pericol finanţarea tranzacţiei Twitter, au declarat analiştii de piaţă pentru Reuters.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie