Elon Musk prezintă costumul spaţial al viitorilor astronauţi SpaceX

Proprietarul companiei spune că a fost foarte dificil de echilibrat estetica şi funcţionalitatea.
Noul costum spaţial prezentat de Elon Musk
Noul costum spaţial prezentat de Elon Musk (Instagram)

Miercuri, 23 august a.c., a fost prezentat de către proprietarul firmei, Elon Musk, costumul spaţial al viitorilor astronauţi SpaceX. Este dintr-un material fin şi uşor şi are un design alb-negru cu linii drepte şi forme geometrice. „Prima fotografie a costumului spaţial SpaceX; mai multe detalii în următoarele câteva zile”, a scris Musk într-un mesaj care însoţea fotografia publicată pe contul său Instagram.

În spatele geamului întunecat al căştii albe se poate vedea chipul unui bărbat, fixat cu o centură de siguranţă şi aşezat pe un scaun lângă o fereastră ovală. Pe umărul drept, drapelul american.

„Trebuie specificat faptul că funcţionează cu adevărat (nu este un prototip). A fost probat la dublă presiune de vid. A fost incredibil de dificil să se echilibreze estetica şi funcţionalitatea, uşor de făcut separat”, a adăugat magnatul, care este, de asemenea, şeful fabricii de automobile Tesla.

SpaceX a semnat un contract de 1.600 milioane de dolari cu Agenţia Spaţială Americană (NASA) pentru a livra Staţiei Spaţiale Internaţionale produse alimentare, materiale experimentale, piese de schimb etc.. Compania, cu sediul în California, lucrează, de asemenea, la o versiune a capsulei sale, care ar putea transporta echipajul, probabil încă de anul viitor.

Mai multe informaţii: WSMV.COM: spacex unveils sleek, white spacesuit for astronaut travel