Elon Musk ar urma să devină primul triliardar din lume până în 2027, datorită cursei spaţiale

Elon Musk (Justin Sullivan/Getty Images *)
Redacţia
11.09.2024

Un nou raport al site-ului de urmărire a averii Informa Connect estimează că Elon Musk ar putea deveni primul triliardar din lume până în 2027.

Informa Connect a declarat că, presupunând că sporirea averii lui Musk continuă liniar la o rată anuală de 110%, miliardarul, care deţine o avere în valoare de 237 de miliarde USD conform indicelui de avere Bloomberg, va ajunge la suma de 1 trilion USD până în 2027, scrie Zerohedge.

Acest lucru ar însemna că averea lui Musk ar trebui să se cvadrupleze în următorii câţiva ani.

Iată mai multe informaţii de la firma britanică de date:

Cine nu a auzit de Elon Musk? El este fondatorul companiei auto Tesla, aflată în creştere rapidă, al producătorului de rachete şi nave spaţiale avansate SpaceX şi persoana căreia îi puteţi mulţumi (sau învinui) pentru redenumirea Twitter în X. Cu o avere netă de 195 de miliarde USD, care creşte cu o rată medie de 109,88% în fiecare an, Elon Musk este favoritul clar pentru a deveni primul trilionar până în 2027.

O mare parte din averea lui Musk provine din dominaţia Tesla în domeniul vehiculelor electrice. Următoarea etapă în creşterea averii celui mai important susţinător al lui Trump este cursa spaţială şi modul în care compania sa, SpaceX, domină lansările de rachete şi internetul spaţial.

Bloomberg a raportat în iunie că SpaceX a fost evaluată la aproximativ 210 miliarde USD.

Starlink de la SpaceX s-ar putea apropia de o ofertă publică iniţială, ceea ce ar debloca şi mai multă avere pentru miliardar.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor