Eliminarea obligativităţii măştii la orele de sport. Cîmpeanu: Este un lucru important

Sorin Cimpeanu - gov.ro
Sorin Cimpeanu - gov.ro (Epoch Times România)

Renunţarea la purtarea măştii de protecţie în timpul orelor de sport şi la orele vocaţionale unde se studiază instrumente de suflat, conform modificărilor aduse ordinului comun cu ministrul Sănătăţii, "este un un lucru important pentru a se putea derula procesul de educaţie", a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

"Este un lucru important pentru a se putea derula procesul de educaţie (...) Să sperăm că în curând condiţiile climatice vor permite derularea orelor de educaţie fizică în exterior în marea majoritate a cazurilor", a declarat Cîmpeanu, citat de Realitatea.net.

Întrebat cum a câştigat lupta cu ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, cu privire la purtarea măştii la orele de sport, Cîmpeanu a răspuns că nu a fost vorba de "o luptă", ci "o analiză responsabilă bazată pe argumente".

"Nu a fost o luptă, ci o analiză responsabilă bazată pe argumente şi atunci când din partea Educaţiei au fost prezentate argumente suficient de puternice, au fost acceptate după cum şi din partea Sănătăţii, atunci când au fost prezentate argumente temeinice, au fost de asemenea acceptate. A fost o discuţie colegială, făcută cu toată responsabilitatea, pe care o apreciez", a susţinut Cîmpeanu.

Reamintim că, potrivit ordinului comun al Ministrului Educaţiei şi Ministrului Sănătăţii nr. 3459/280/06.03.2021, care modifică măsurile de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARSCoV-2, "la orele de specialitate din învăţământul vocaţional este obligatorie purtarea măştii de protecţie, cu excepţia orelor de studiu ale instrumentelor de suflat". În acest caz este necesară asigurarea de spaţii individuale pentru exersare.

Modificarea adusă ordinului comun mai stipulează că "masca de protecţie nu este obligatorie în cazul preşcolarilor, indiferent de vârstă, precum şi în timpul tuturor orelor de educaţie fizică desfăşurate în spaţii exterioare"