Cristian Preda: Nu îmi cereţi să lucrez pentru Blaga

Cristian Preda
Cristian Preda (Epoch Times România)

Europarlamentarul Cristian Preda a anunţat joi la o dezbatere a GDS, că vrea "o listă Traian Băsescu la alegerile europarlamentare", afirmând că, după părerea sa, "actorul cu adevărat important în familia politică a PPE din România" este actualul şef al statului.

Cristian Preda a participat la dezbaterea organizată de GDS alături de Eugen Tomac, Mihai Răzvan Ungureanu, Teodor Baconschi şi Elena Udrea având ca temă chestiunea unificării partidelor de centru-dreapta şi alegerile eurparlamentare şi prezidenţiale.

"Sunt unii, şi suntem aici prezenţi, care vor o unitate şi pornesc de la constatarea foarte simplă că actorul cel mai important din România, din familia PPE, este Traian Băsescu. Sorry, nu e altcineva, nu e nici actualul preşedinte al PDL, nu e nici fostul preşedinte al PDL, nu e nici doamna Udrea, nu e nici Preda, nu e nici Stolojan!

Actorul cu adevărat important în politica PPE din România este Traian Băsescu. Eu vreau o listă Traian Băsescu în alegerile europarlamentare, cred că nu avem resurse alternative", a precizat Cristian Preda.

Cristian Preda a precizat că dacă propune această listă nu înseamnă că ar trebui ca el însuşi să fie primul pe lista Traian Băsescu:

"O listă Băsescu am zis într-un sens general. Pentru europarlamentare cred că trebuie să avem o listă Băsescu în sensul în care candidaţii care se revendică de la PPE să asume linia pe care Traian Băsescu a urmat-o în interiorul Consiliului European, în dialogul pe care l-a avut cu liderii de centru-dreapta din Europa de când a fost preşedinte până astăzi".

Europarlamentarul, care a fost suspendat şi apoi a plecat din PDL, l-a criticat la dezbaterea GDS pe liderul PDL Vasile Blaga, care spunea acum un an şi jumătate că nu vrea unitate cu "scame şi cu pitici".

"Nu îmi cereţi să lucrez pentru Blaga. Blaga spune de un an şi jumătate nu mai vrem unitate cu scame şi cu pitici. Suntem mai mult decât scame şi pitici, suntem oameni care am rămas fideli lui Băsescu", a adăugat Cristian Preda.

Totodată, la dezbaterea respectivă şi-a exprimat opinia şi preşedintele PMP, Eugen Tomac, care a arătat că speră ca partidul său să încheie procesul de înregistrare în zilele următoare şi a subliniat faptul că dreapta are nevoie de unitate în acţiune împreună cu preşedintele Traian Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne