Elena Udrea, despre efectele „cazului Călăraşi”

Elena Udrea
Elena Udrea (Epoch Times România)

Deputatul PDL Elena Udrea a vorbit miercuri, pe blogul personal, despre efectele pe care le-a avut faimosul caz Călăraşi, care a fost atât de mediatizat în ultima vreme, respectiv achiziţia terenului de 290 de hectare, din Călăraşi, făcută de fiica preşedintelui, Ioana Băsescu.

Elena Udrea a remarcat că de când a început întreaga poveste cu dorinţa preşedintelui Traian Băsescu de a se ocupa de agricultură după încheierea mandatului, se petrec „două fenomene foarte interesante şi de semn contrar”.

”Primul fenomen, care mi se pare puternic pozitiv, ţine de faptul că foarte mulţi români se gândesc să se apuce de agricultură. Nici dacă s-ar fi ocupat Ponta&Constantin de cea mai mare campanie de informare publică, alocând fonduri uriaşe către firme de publicitate şi PR, tot nu s-ar fi ajuns la un interes atât de mare. Mă bucur că semnalul de alarmă tras de şeful statului este acum vizibil pentru toată lumea şi că începe să reacţioneze şi Guvernul, modificând parţial legislaţia şi plătind mai devreme decât în alţi ani subvenţiile. Măcar din această perspectivă, Ponta ieşea mai câştigat dacă îşi lua şi el nişte pământ arabil în loc să facă tărăboiul acesta jenant şi inutil din Parlament”, a declarat Udrea.

Deputatul PDL remarcă însă şi un aspect negativ pe care l-a avut toată această chestiune.

„Fenomenul negativ este că au crescut foarte mult preţurile, nu numai, dar mai ales în Călăraşi, acolo unde este terenul Ioanei Băsescu. De când am anunţat că încep să mă implic în agricultură şi să cumpăr teren agricol, primesc tot timpul oferte. Aşa se face că pot constata personal că, faţă de luna trecută, brusc, preţurile sunt mai mari cu până la 50% chiar. Plus că, dintr-o dată, sunt mulţi cumpărători străini şi în sudul ţării, nu numai în vest, acolo unde italienii şi chinezii, în special, cumpăraseră de câţiva ani”, a subliniat fostul ministru al Turismului.

În sfârşit, în spirit de glumă, Elena Udrea întreabă: „Aş fi curioasă cu cât a crescut ratingul emisiunii „Viaţa satului” de când a pornit întreg subiectul?”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne