Teodor Baconschi, candidat la europarlamentare din partea PMP

Teodor Baconschi răspunde întrebărilor reporterilor Epoch Times, 4 septembrie 2012
Teodor Baconschi răspunde întrebărilor reporterilor Epoch Times, 4 septembrie 2012 (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac, a anunţat sâmbătă că fostul ministru de Externe Teodor Baconschi va candida pe listele formaţiunii la alegerile europarlamentare din 2014.

Tomac a explicat, într-o conferinţă de presă, că partidul său va vei cu una dintre cele mai credibile liste de candidaţi la alegerile europarlamentare din 2014, Baconschi fiind doar una dintre personalităţile credibile pe care PMP le va propune pentru Bruxelles.

"Lista Partidului Mişcarea Populară pentru alegerile europarlamentare va fi cea mai bună şi cea mai credibilă (...) Vă pot da un nume sigur, care ne onorează că face parte din echipa noastră, este unul dintre stâlpii Mişcării Populare domnul ministru Baconschi", a declarat Eugen Tomac, citat de mediafax.

Întrebat dacă pe listele partidului pentru europarlamentare ar putea figura numele precum Elena Băsescu şi Elena Udrea, Tomac a declarat că nu a discuta cu nici una dintre cele două Elene despre despre această posibilitate.

Partidul Mişcarea Populară este un partid politic din România înfiinţat de liderii Fundaţiei Mişcarea Populară, la iniţiativa şi cu sprijinul preşedintelui Băsescu. Membrii marcanţi ai PMP sunt, în marea lor majoritate consilieri sau apropiaţi ai preşedintelui, plecaţi din PDL pe fundalul neînţelegerilor cu preşedintele partidului, Vasile Blaga.

PMP încearcă să acţioneze ca un nucleu de coeziune pentru forţelor de dreapta, în încercarea de a genera alianţe care să se poată opune USL la alegerile de anul viitor.

Recent, liderii PMP şi Forţa Civică, au anunţat crearea unei alianţe care îl va susţine la prezidenţiale pe Mihai Razvan Ungureanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne