Efectul adoptării ordonanţelor-elefant. Bursierii GovITHub încetează colaborarea cu Guvernul

Ana Ion
01.02.2017

alte articole

Nu aveţi dreptul la corupţie. (atitudini.wordpress.com)
Ana Ion
01.02.2017

Indignaţi de adoptarea noaptea, pe şest, a celor două ordonanţe elefant, bursierii din cadrul GovITHub anunţă că refuză să îşi continue activitatea sub coordonarea actualului guvern şi a echipei sale de miniştri.

„Programul guvernamental GovITHub a fost creat în 2016 ca urmare a unei iniţiative de implicare civică a specialiştilor IT din mediul privat care îşi doresc să contribuie în mod activ la digitalizarea instituţiilor publice şi la îmbunătăţirea relaţiei cetăţeanului cu statul.

Principiile care guvernează activitatea GovITHub au la bază transparenţa, implicarea civică şi un sistem deschis de colaborare cu societatea civilă, de tip open source, care a făcut posibil ca în doar 4 luni de activitate GovITHub să dezvolte proiecte cu impact naţional, care în alte condiţii ar fi costat statul român peste 1 milion EURO.

În acest context, deciziile guvernului actual luate în noaptea de 31 ianuarie/1 februarie 2017, precum şi modul în care acestea au fost adoptate, invalidează misiunea GovITHub şi contravin flagrant atât principiilor care au pus bazele acestui program, cât şi valorilor personale ale bursierilor. Aşadar, bursierii GovITHub au luat în regim democratic hotărârea să înceteze colaborarea cu actualul guvern.

Prin această poziţie oficială ne exprimăm îngrijorarea pentru direcţia periculoasă în care se îndreaptă România şi tragem un semnal de alarmă privind valorile democratice ce trebuie protejate”, transmit bursierii în comunicatul de presă remis Epoch Times.

Despre GovIThub

Operaţional din 3 Octombrie 2016, programul guvernamental GovITHub reuneşte voluntari şi bursieri, specialişti din domeniul IT, cu scopul comun de a îmbunătăţi infrastructura informatică a instituţiilor publice respectând principiile de Open Source, Mobile Ready, Cloud Enabled, Security & Privacy.

Pe parcursul programului, GovITHub a avut parte de susţinerea a sute de voluntari care împărtăşesc valorile şi dorinţa de modernizare a societăţii româneşti. Proiectele finalizate cu succes cu ajutorul lor şi al numeroşilor reprezentanţi oficiali din administraţia publică ne-au convins de viabilitatea aspiraţiilor de digitalizare, transparentizare şi eficientizare.

Mai multe detalii despre program şi proiectele aflate în derulare sunt disponibile la adresa www.ITHub.gov.ro - cât va mai fi online :)

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor