Efectele Covid-19. Rafila: "Este un procent important de oameni care rămân cu sechele"

Alexandru Rafila
Alexandru Rafila (Epoch Times România)

Procentul pacienţilor vindecaţi de COVID-19 care rămân cu sechele după această boală este unul apreciabil, a declarat preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, profesorul Alexandru Rafila, într-o dezbatere organizată de hotnews.ro. Sechelele cu care rămân unii pacienţi care au avut COVID nu sunt evidente uneori la momentul externării, ceea ce nu le face mai puţin grave.

Rafila a explicat că există multe persoane, chiar tineri, care nu au reuşit să se recupereze după infecţia cu coronavirus. Totodată, profesorul a atras atenţia că această infecţie nu afectează exclusiv aparatul respirator şi alte ţesuturi şi organe.

"Este un procent important de oameni care rămân cu sechele la nivelul aparatului respirator, dar şi la alte ţesuturi şi organe. S-a constatat că boala nu afectează exclusiv plămânii, şi afectează multe alte ţesuturi şi organe. Există oameni care fac miocardită sau care au probleme la nivelul sistemului nervos.", a declarat Rafila.

Expertul a mai declarat că exista multe alte sechele care necesită inclusiv recuperare şi că sunt multe persoane care nu au reuşit să se recupereze în urma acestui virus, chiar şi persoane tinere.

"Dincolo de deces, noi nu ne referim şi la consecinţele bolii în ceea ce priveşte sechelele bolii. Procentul este cu siguranţă apreciabil", a afirmat Alexandru Rafila.