Educatoarea înjunghiată mortal în Abu Dhabi este originară din România




Educatoarea americană, originară din România, Ibolya Ryan, alături de cei doi gemeni ai săi.
Educatoarea americană, originară din România, Ibolya Ryan, alături de cei doi gemeni ai săi. (Captură Foto)

O educatoare americană, originară din România, a fost înjunghiată mortal luni în toaleta unui Mall din Abu Dhabi, a declarat poliţia locală, care a arestat joi o femeie, suspectată a fi asasinul.

Poliţia a mai declarat că presupusa asasină, poreclită “Fantoma din Reem Island”, este o femeie din Emirate care a plănuit, pe lânga această crimă, şi un atentat cu bombă împotriva unui medic american.

Forţele de ordine au dezamorsat bomba artizanală plasată în faţa locuinţei medicului american şi au demarat o investigaţie pentru a vedea dacă este vorba despre un atac terorist.

“Femeia rănită a fost dusă imediat la Sheikh Khalifa Medical City unde a decedat datorită rănilor provocate în timpul atacului”, conform declaraţiei poliţiei din Abu Dhabi.

Directorul executiv al firmei canadiene Footprints Recruiting, Ben Glickman, a confirmat pentru Fox News că victima a fost identificată ca fiind Ibolya Ryan, de 47 de ani, mamă a doi băieţi gemeni în vârstă de 11 ani.

Educatoarea Ryan, originară din România, locuia în Statele Unite şi a fost repartizată în Emiratele Arabe Unite în septembrie 2013.

De asemenea, poliţia din Abu Dhabi a publicat înregistrarea video în care o persoană ce poartă abaya – costum tradiţional purtat de femeile din ţările din zona Golfului – intră şi iese din toaleta Mall-ului Bourik de pe Reem Island.

Un oficial de rang înalt din cadrul poliţiei a declarat pentru AP că atacatorul rămâne în libertate, iar poliţia face investigaţii cu privire la mobilul şi genul atacatorului.

Acesta a mai menţionat că o “luptă” a avut loc între victimă şi atacator în toaleta femeilor chiar înainte de înjunghiere.

Pe înregistrarea video, “fantoma”este văzută cum iese dintr-un lift, vorbeşte puţin cu un paznic, apoi ia un ziar şi intră în toaletă. Suspectul reapare după 90 de minute, conform timpului de pe înregistrarea video, iar cumpărătorii se panichează după ce au realizat ce s-a întâmplat.

Apoi, suspectul se încaieră uşor cu o femeie, înainte să scape intrând într-un lift şi ieşind apoi pe uşile Mall-ului.

Ambasada SUA la Abu Dhabi a postat pe site-ul său în luna octombrie o declaraţie în care se afirmă că pe un site jihadist se făcea apel la atacarea profesorilor americani din regiunea Golfului, dar nu conţinea nicio dovadă credibilă despre astfel de acţiuni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe