Echipa masculină de handbal a Universităţii Eftimie Murgu din Reşiţa, campioană universitară

. (FRANCK FIFE / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
08.04.2012

Echipa masculină de handbal a Universităţii Eftimie Murgu din Reşiţa a devenit campioană naţională universitară.

Cinci echipe studenţeşti s-au întrecut, vineri şi sâmbătă, la Reşiţa, în cadrul Campionatelor Naţionale Universitare de handbal masculin.

Între participante s-a aflat şi echipa Universităţii Eftimie Murgu din Reşiţa, care a debutat cu dreptul în competiţie.

În primul joc al întrecerii universitare, handbaliştii reşiţeni, conduşi de Mihai Rohozneanu, s-au impus în faţa formaţiei UNEFS Bucureşti.

Universitatea Piteşti, UNEFS Bucureşti, Academia de Poliţie Bucureşti, Universitatea de Vest Timişoara şi gazdele de la Universitatea Eftimie Murgu din Reşiţa au participat anul acesta la Campionatele Naţionale Universitare de handbal masculin.

Competiţia s-a desfăşurat vineri şi sâmbătă, în cadrul a trei reuniuni, găzduite de Polivalenta reşiţeană.

Universitarele au debutat vineri cu partida dintre Universitatea "Eftimie Murgu" din Reşiţa şi Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport Bucureşti. Condusă de pe bancă de Mihai Rohozneanu, coordonatorul de joc al echipei de prima Ligă HC Caraş-Severin, formaţia studenţilor reşiţeni a făcut un prim joc foarte bun, reuşind să se impună cu scorul de 25-10.

În echipa Universităţii Eftimie Murgu au jucat mai mulţi componenţi ai formaţiei cărăşene ce evoluează pe prima scenă a handbalului românesc: Cristian Ionescu, Tudor Marta, Marius Grozăvescu, Alexandru Vulpe, Roland Czari, Atila Eros, dar şi Liviu Viaşu, antrenorul secund al echipei feminine Universitatea Reşiţa.

De notat că, imediat după jocul reşiţenilor, antrenorul Mihai Rohozneanu a redevenit jucător. Mişa a intrat pe teren, în echipa Universităţii din Piteşti, unde este student, echipă care a dat piept cu Academia de Poliţie Bucureşti.

Meciul dintre Universitatea Piteşti şi Academia de Poliţie Bucureşti s-a încheiat cu scorul de 27-10.

Ultimul meci al reuniunii de vineri dimineaţă a adus faţă în faţă Universitatea Piteşti şi UNEFS Bucureşti. S-au impus piteştenii, cu scorul de 28-10.

În reuniunea de vineri după-amiaza, au fost programate alte trei jocuri: Universitatea Eftimie Murgu Reşiţa - Universitatea de Vest Timişoara, încheiată cu scorul de 22-10, Universitatea Piteşti - Universitatea de Vest, 25-20, şi Academia de Poliţie - UNEFS Bucureşti, încheiată cu scorul de 21-19.

Sâmbătă, începând cu ora 9: 00, s-au disputat ultimele patru jocuri, respectiv, Universitatea de Vest Timişoara - Academia de Poliţie, scor 16-12, Universitatea Eftimie Murgu - Universitatea Piteşti, care s-a terminat cu scorul de 22-19, Universitatea Eftimie Murgu - Academia de Poliţie, finalizat cu scorul de 18-16 şi UNEFS Bucureşti - Universitatea de Vest Timişoara, încheiat cu scorul de 18-19.

Campionatul Naţional Universitar de la Reşiţa a fost organizat de Universitatea "Eftimie Murgu", cu sprijinul Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret şi Clubului Sportiv Universitatea Reşiţa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor