Handbal: Instanţa anulează decizia de concediere de la HC Zalău a fostei golghetere Adriana Holhoş

Fosta golgheteră a Handbal Club Zalău, Adriana Holhoş (Stoian, după căsătorie), actualmente jucătoare la "U" Cluj, a obţinut în instanţă anularea deciziei prin care a fost concediată de la echipă în vara anului trecut, cu trei luni înainte de expirarea contractului, ea urmând să primească şi salariile aferente perioadei menţionate.
(Christof Koepsel / Bongarts / Getty Images)
Epoch Times România
02.04.2012

Fosta golgheteră a Handbal Club Zalău, Adriana Holhoş (Stoian, după căsătorie), actualmente jucătoare la "U" Cluj, a obţinut în instanţă anularea deciziei prin care a fost concediată de la echipă în vara anului trecut, cu trei luni înainte de expirarea contractului, ea urmând să primească şi salariile aferente perioadei menţionate.

Potrivit unei decizii definitive pronunţate luni, Curtea de Apel Cluj a menţinut sentinţa Tribunalului Sălaj, pronunţată în octombrie 2011, care constata nulitatea deciziei de concediere nr.148/07.04.2011 şi obliga HC Zalău "să plătească reclamantei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate, şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat reclamanta în perioada 07 aprilie - 30 iunie 2011".

Gheorghe Tadici, managerul general al HC Zalău, a precizat luni, pentru AGERPRES, că fosta jucătoare nu a fost concediată, ci şi-a dat demisia, motiv pentru care nu este de acord cu decizia instanţei.

"Sigur că deciziile justiţiei trebuie să le respecţi, dar nu sunt obligat să fiu de acord cu ele. Atâta timp cât ea, în data de 7 aprilie, şi-a depus o cerere de demisie - demisia este unilaterală - şi faptul că am scris pe ea că se aprobă, deci că am fost acord cu ea, iar ea, în acea demisie, scrie textual: În urma acestei demisii consider că clubul nu mai are niciun fel de obligaţii faţă de mine şi nici eu faţă de club - mai explicit de atât nu poate să fie. A fost decizia ei, noi am aprobat-o, justiţia o interpretează altfel şi probabil că nu merită circul. O să plătim două luni de zile, dacă asta este sentinţa definitivă, dar asta nu înseamnă că trebuie să şi fiu de acord cu treaba asta", a precizat Gheorghe Tadici.

Adriana Stoian nu a dorit să comenteze sentinţa care îi dă câştig de cauză în procesul cu fostul club, dar a subliniat că nu a plecat de bună voie ci a fost dată afară.

"N-o să comentez nimic, pentru că n-are sens. (...) Vă readuc la cunoştinţă faptul că eu am fost dată afară, nu am plecat", a declarat, pentru AGERPRES, jucătoarea de la "U" Cluj.

În vârstă de 23 de ani, Adriana Stoian evoluează, din vara anului 2011, la clubul "U" Jolidon Cluj-Napoca, pe postul de inter stânga. Ea debutat în Liga Naţională în 2003, când avea doar 16 ani, la clubul Silcotub Zalău, ulterior HC Zalău, pentru care a fost principala marcatoare în sezonul 2009-2010.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor