Handbal: Dorin Dragnea are dreptatea de partea sa, însă nu şi regulamentele

(Christof Koepsel / Bongarts / Getty Images)
Epoch Times România
04.04.2012

Handbalistul Dorin Dragnea, agresat de un coechipier de la CSM Bucureşti, a rămas şi fără echipă şi fără drept de joc pentru ultimele 2 luni ale sezonului, din cauza regulamentelor care nu prevăd o asemenea situaţie.

Dorin Dragnea, 24 ani, un jucător de perspectivă, se află într-o situaţie delicată după ce a fost lovit de coechipierul Dan Savenco în vestiar, la sfârşitul meciului pierdut în deplasare cu Pandurii Târgu Jiu (28-30), disputat pe 11 martie în etapa a 19-a a Ligii naţionale masculine.

După acel incident, Dragnea, în acel moment golgheterul lui CSM Bucureşti cu 77 de goluri, a rămas fără echipă şi nici nu mai poate evolua la alt club în ultimele 2 luni de campionat, conform regulamentelor. CSM Bucureşti i-a reziliat contractul lui Dragnea, care nu mai vroia să joace alături de agresorul său, preferând să-l păstreze pe Dan Savenco, amendat totuşi de club pentru acel incident cu 500 de euro. Dragnea fusese eliminat definitiv în acel meci după 3 cartonaşe roşii în minutul 40, iar Savenco, renumit prin brutalităţile de pe terenul de joc, dovadă fiind amenzile şi suspendările încasate, şi-a vărsat nervii asupra coechipierului său.

"Am fost acuzat pe nedrept în presă şi de oameni din lumea handbalului că m-aş fi bătut cu Dan Savenco. În acea seară după meciul de la Târgu Jiu, la vestiar au început reproşuri din partea lui Dan Savenco şi a lui Mironescu. Am fost lovit pe la spate de Dan Savenco cu un pumn în tâmplă, mi-am pierdut cunoştinţa şi am fost dus la spital de masorul echipei cu arcada spartă, unde am stat o oră până mi-am revenit şi am fost cusut de medici. La spital a sosit şi poliţia chemată de mine. La insistenţele domnului Chira şi cu promisiunea că va lua măsuri drastice am renunţat la plângere. Nu am vrut ca renumele clubului să fie pătat cu asemenea întâmplări", a declarat Dorin Dragnea, 24 de ani, care a evoluat timp de 2 ani la Dinamo Bucureşti înainte de transferul de anul trecut la CSM Bucureşti.

Preşedintele CSM Bucureşti, Valentin Samungi, i-a dat dreptate lui Dragnea, dar a încercat o mediere între cei doi jucători, în dorinţa de a-i menţine pe amândoi la echipă. "Domnul Samungi mi-a cerut să mă mai gândesc şi să depăşesc momentul, să uit ce s-a întâmplat că urmează alte meciuri. Mi-a cerut să aştept 2 zile până se ia o decizie. Apoi antrenorul Robert Licu m-a informat că Savenco nu va pleca de la echipă. Eu cred că domnul Samungi m-a desconsiderat şi nu a luat în serios gestul reprobabil al lui Dan Savenco. Am fost acuzat pe nedrept că las echipa la greu. Am aflat dintr-un articol apoi că mi s-a reziliat contractul".

Dragnea are dreptatea de partea sa, dar regulamentele sunt împotriva lui şi nu va putea juca restul sezonului din liga naţională. "M-am adresat federaţiei pentru că s-a ivit o situaţie unică. Eu am fost cel lovit şi tot eu sunt cel pedepsit, pentru că timp de 2 luni nu am drept de joc. Federaţia ar trebui să ia în calcul că este un caz excepţional, necuprins în regulament şi o asemenea situaţie ar trebui rezolvată în mod excepţional. Savenco a scăpat cu o amendă şi are drept de joc, iar eu trebuie să aştept campionatul viitor ca să joc din nou. Îmi cer scuze colegilor şi fostului meu antrenor de la Dinamo, Eliodor Voica, pentru că nu sunt alături de ei la echipa naţională, dar nu aş fi crezut că un asemenea incident se poate întâmpla în cadrul unei echipe. Am făcut această conferinţă de presă în speranţa că niciunui handbalist nu i se va mai întâmpla aşa ceva şi că în regulamentele federaţiei se vor găsi soluţii şi pentru asemenea cazuri izolate", a adăugat fostul jucătoral lui CSM Bucureşti.

Dorin Dragnea a precizat că îl va acţiona în judecată pe Dan Savenco pentru agresiunea comisă pe 11 martie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor