Echipa de campanie a lui Obama va returna fonduri primite de la rudele unui magnat căutat de poliţie

Preşedintele american, Barack Obama. (JIM WATSON / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
07.02.2012

Echipa de campanie a preşedintelui american Barack Obama va returna fonduri oferite de rude ale unui magnat al cazinourilor din Mexic care este căutat de poliţie, relatează BBC News.

Fraţii lui Juan Jose Rojas Cardona, cunoscut ca Pepe, au strâns circa 200.000 de dolari pentru Obama.

Echipa de campanie a lui Obama a anunţat că majoritatea donatorilor lui Obama oferă 250 de dolari sau mai puţin. Iar donaţia medie este de 56 de dolari.

"Pe baza întrebărilor care au apărut, vom returna constribuţiile de la aceste persoane sau de la orice alţi donatori pe care i-au adus ele la campanie", a anunţat Ben LaBolt, un purtător de cuvânt al echipei electorale a preşedintelui.

El a precizat că echipa de campanie verifică în mod constant contribuţiile primite şi că peste 1,3 milioane de americani au făcut donaţii până în prezent.

Pepe Cardona a fugit din Statele Unite în 1994 şi acum încearcă să obţine anularea acuzaţiilor de trafic de droguri şi fraudă.

Potrivit unui document secret al Departamentului american de Stat, Cardona, care se află în prezent în regiunea mexicană Monterrey, este suspectat de orchestrarea asasinării unui rival în afaceri.

După moartea rivalului, Cardona a devenit cel mai mare operatori de cazinouri din zonă. Cazinourile sunt folosite adesea pentru spălarea de profituri ilicite.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor