Dusan Uhrin Jr, noul conducător principal de joc al formaţiei Dinamo Bucureşti

Gheorghe Mulţescu a fost înlocuit din funcţia de antrenor principal al grupării din Şoseaua Ştefan cel Mare cu Dusan Uhrin Jr. Mulţescu a demisionat după eşecul echipei sale cu scorul de 1-0 în faţa Astrei Giurgiu, în prima manşă a semifinalelor Cupei României.
Tehnicianul ceh Dusan Uhrin Jr.
Tehnicianul ceh Dusan Uhrin Jr. (Getty Images)

Tehnicianul ceh Dusan Uhrin Jr a preluat frâiele băncii tehnice a formaţiei Dinamo Bucureşti, potrivit Asociaţiei suporterilor dinamovişti Peluza Cătălin Hîldan.

Dusan îl precede în această funcţie pe Gheorghe Mulţescu, care a demisionat, marţi seara, în urma rezultatului slab pe care alb-roşii l-au înregistrat în prima manşă a semifinalelor Cupei României, 0-1 cu Astra Giurgiu.

"Dusan Uhrin Jr. este noul antrenor al echipei noastre. Dusan a semnat cu Dinamo un contract valabil până la finalul sezonului următor al Ligii 1 (2021-2022). Mister este la Bucureşti şi va prelua echipa în cursul zilei de mâine (n.r. - miercuri). Cunoaşte situaţia, a văzut meciurile echipei, ştie problemele. Antrenorul vine la Dinamo alături de staff-ul personal, din care fac parte Denis Kavan şi Dragoş Picu", se arată pe pagina oficială de Facebook a asociaţiei.

"Îi mulţumim, din nou, seniorului nostru, Gheorghe Mulţescu, pentru tăria de care a dat dovadă atunci când a acceptat să preia echipa într-un moment atât de dificil. Presiunea a fost uriaşă. Mulţescu va rămâne în cadrul clubului, pe o altă funcţie, cât timp doreşte, pentru că aici îi este locul. Dinamo are nevoie în continuare de experienţa profesionistului desăvârşit care este Gheorghe Mulţescu. Şansele la Cupă sunt intacte. Dinamo se bate acum cu alt suflu şi pentru rămânerea în Liga I", se mai arată în comunicat.

Mulţescu (69 de ani) venise la Dinamo în 16 martie, după plecarea lui Ionel Gane.

Dusan Uhrin Jr (53 de ani), care a mai antrenat pe dinamovişti în perioada 13 august 2019 - 9 martie 2020, a mai condus în trecut formaţiile Bohemians Praga, Mlada Boleslav, AEL Limassol, Dinamo Tbilisi, Viktoria Plzen, Dinamo Minsk, Slavia Praga, Politehnica Timişoara, CFR Cluj şi Gaz Metan Mediaş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport