Liga I. Politehnica Iaşi, victorioasă la scor minim în faţa celor de la FC Hermannstadt

Gruparea moldoveană a obţinut maximul de puncte din confruntarea cu Hermannstadt, de pe stadionul "Emil Alexandrescu" din Iaşi, unicul gol al partidei purtând semnătura lui Doru Popadiuc.
(FC Politehnica Iasi/facebook)

Politehnica Iaşi şi-a îndeplinit cu brio sarcinile de joc, luni seara, pe stadion "Emil Alexandrescu", acolo unde în etapa a 30-a a campionatului intern a primit replica celor de la FC Hermannstadt.

Moldovenii au pus presiune pe oaspeţi încă din primul minut de joc, au forţat cu succes, reuşind astfel deschiderea scorului încă din minutul 11 prin Doru Popadiuc, care l-a învins pe goalkeeper-ul Cristiano Figueiredo cu un şut la colţul lung.

Ocaziile de poartă au curs mai mult la poarta adversă, dar fără a mai aduce modificări tabelei de marcaj.

De menţionat că formaţia pregătită de Nicolo Napoli a ratat un penalty în minutul 66 prin muntenegreanul Uros Djuranovic, în timp ce sibienii au irosit şansa egalării pe final de meci prin croatul Drazen Bagaric, acesta din urmă luând la ţintă bara porţii (79).

"Am suferit azi. Am făcut şi faza defensiva foarte bine, de asta sunt mulţumit. Felicit băieţii. Alte lucruri acum nu ne interesează. Aşa a fost azi, aşa am gândit meciul, băieţii au combătut până în ultima secundă. Au fost emoţii pe final, aşa e în fotbal. Era mai bine dacă se făcea 2-0, am ratat un penalty şi asta ne-a costat. A fost război pe teren azi. Am înregistrat o nouă victorie şi asta înseamnă că băieţii au înţeles ce vreau eu de la ei", a declarat Nicolo Napoli, potrivit celor de la Look Sport.

"Am primit un gol de nicăieri, aici s-a făcut diferenţa faţă de ce am lucrat săptămâna asta şi ce am făcut astăzi în joc. Am avut ocazii, au avut şi ei, au ratat penalty. După numărul ocaziilor, poate ar fi fost mai corect un egal, dar a fost diferenţă mare faţă de jocul pe care l-am făcut cu FC Argeş. Aici trebuie să analizăm, noi, staff-ul, ce am greşit. Ne făcuserăm planuri să luăm puncte de la meciul acesta.

Avem şansa noastră în play-ouţ, credem în ea. Trebuie să ne revenim repede, suntem bărbaţi şi trebuie să o luăm de la capăt. Diferenţa în play-ouţ se va face mental, pentru că fiecare joc trebuie luat în parte. Cine va fi mai puternic, acolo se va face diferenţa. Din păcate, sunt doar 9 meciuri, fiecare meci va fi că o finală" a declarat la rândul său Eugen Beza, antrenor Hermannstadt.

Poli Iaşi s-a impus şi în tur, cu acelaşi scor, 1-0.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport