După Brexit, Geert Wilders cere un referendum olandez

După ce britanicii au votat pentru ieşirea ţării lor din UE, liderul olandez de extremă dreaptă Geert Wilders a declarat că, dacă va fi ales premier, Olanda va avea de asemenea un referendum în privinţa ieşirii sau rămânerii în blocul european.
Geert Wilders, liderul formaţiunii politice olandeze anti-imigraţie Partidul Libertăţii.
Geert Wilders, liderul formaţiunii politice olandeze anti-imigraţie Partidul Libertăţii. (Captură Foto)

În Olanda, primul care a felicitat Marea Britanie pentru votul său a fost Geert Wilders, care cere acum un referendum olandez cât mai curând posibil.

„Ziua de joi, 23 iunie 2016, va intra în istorie ca Ziua Independenţei Marii Britanii. Elita eurofilă a fost înfrântă. Marea Britanie arată Europei calea viitorului şi a eliberării. Este momentul pentru un nou început, să ne bazăm pe propria noastră putere şi suveranitate. De asemenea, şi în Olanda”, a declarat Wilders.

Wilders a mai declarat că poporul olandez merită de asemenea un referendum. Partidul Libertăţii a cerut în mod consistent un referendum asupra NExit-ului, sau ieşirea Olandei din Uniunea Europeană.

Liderul olandez antiimigraţie a mai precizat că Olanda are nevoie cât mai rapid de oportunitatea de a-şi spune cuvântul în privinţa statutului său de membru UE.

Wilders a mai declarat: „Dorim să fim la conducerea propriei noastre ţări, a propriilor noştri bani, a propriilor noastre graniţe şi a propriei noastre politici pentru imigrare. Dacă devin premier atunci va exista un referendum în Olanda asupra ieşirii ţării din Uniunea Europeană. Să lăsăm poporul olandez să decidă”.