Dumitru Alaiba: În R. Moldova, trebuie demonopolizat sectorul metalelor apoi vândut MetalFeros

Dumitru Alaiba, deputat PAS în Parlamentul R. Moldova
Dumitru Alaiba, deputat PAS în Parlamentul R. Moldova (parlament.md)

În contextul iniţiativei autorităţilor socialiste de la Chişinău de a privatiza întreprinderea MetalFeros, deputatul Dumitru Alaiba susţine că din aceste motive Igor Dodon a dat jos guvernul Sandu: „Să poată fura nestingherit. Cu PAS la guvernare aşa chestii, decizii luate peste noapte, scheme cusute cu aţă albă, precis nu treceau.”

„Nu pot să fiu contra privatizării. Sunt împotriva privatizării defectuoase, în urma cărora este prejudiciat statul. Ultima dată când Dodon a privatizat ceva, Plahotniuc s-a pricopsit cu hotelul 'Codru', iar statul a pierdut bani grei”, menţionează parlamentarul.

În opinia lui Alaiba, sectorul metalelor trebuie în primul rând demonopolizat şi abia după aceea privatizat.

„MetalFeros e un monopol artificial, creat în 2007 parcă special pentru Plahotniuc, presupun nu fără contribuţia lui Dodon. După ce s-a furat ani de zile din MetalFeros, acum Dodon vrea să dea această căpuşă pe mâini private fără a întreprinde absolut nimic în plus”, concluzionează deputatul PAS.

Premierul Ion Chicu a anunţat luni, că Guvernul de la Chişinău va scoate la privatizare în perioada imediat următoare întreprinderea MetalFeros, pentru a avea „cu un monopol mai puţin” şi „o durere de cap mai puţină”.