Duda cere creşterea numărului de soldaţi NATO în Polonia şi estul Europei

În contextul înarmării masive a Rusiei şi a răspândirii influenţei sale pe scena internaţională, liderul polonez a cerut ca prezenţa militară a NATO în Polonia şi în estul Europei să fie amplificată.
Preşedintele polonez Andrzej Duda.
Preşedintele polonez Andrzej Duda. (Captură Foto)

Preşedintele polonez Andrzej Duda a cerut alianţei militare vestice NATO să trimită un număr substanţial de soldaţi şi echipamente în estul Europei pentru a păzi Polonia şi regiunea de o Rusie mult mai agresivă.

“Ideea este că soldaţii NATO sunt desfăşuraţi şi sunt vizibili”, a susţinut luni Duda în timpul unei vizite la sediul NATO în Bruxelles.

Polonia va găzdui următorul summit NATO în luna iulie şi Duda şi-a exprimat în mod clar speranţa că liderii alianţei vor lua o decizie în cadrul întâlnirii în privinţa unei staţionări pe termen îndelungat a soldaţilor NATO în ţara sa.

În plus, Duda a declarat că doreşte ca prezenţa militară a NATO în Polonia să fie permanentă, arată RFE/RL.

Preşedintele polonez nu a discutat despre mărimea forţei pe care o doreşte în Polonia, dar a precizat că aceasta ar trebui să fie suficient de mare pentru “a asigura securitatea flancului estic al NATO”.

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a indicat faptul că Polonia nu va fi dezamăgită de rezultatele summitului.

“NATO are acum o prezenţă militară în regiunea din care face parte şi Polonia”, a afirmat Stoltenberg. “Şi am încredere că, după summitul din Varşovia, vom vedea o prezenţă şi mai mare a NATO în Polonia decât am văzut înainte”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe