Dragnea vrea să fie şef al PSD cu voturile tuturor membrilor de partid

Rămas singurul candidat la preşedinţia PSD, Dragnea, om politic condamnat la un an de închisoare cu suspendare, va mobiliza la urne peste 500.000 de social-democraţi, pentru a-l legitima la şefia partidului.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

În jur de 533.000 de social-democraţi sunt aşteptaţi duminică la urne, pentru a-l vota pe unicul candidat al partidului, Liviu Dragnea, în funcţia de preşedinte al PSD.

Potrivit Mediafax, procesul de votare va începe la ora 8.00 şi se va încheia cel târziu la ora 20.00. "Secţiile" de votare se vor organiza inclusiv în casele fruntaşilor PSD sau în magazinele săteşti.

Fiecare aşa-zisă secţie de vot va putea decide când să oprească procesul, având în vedere că în anumite localităţi sunt puţini membri şi este de aşteptat ca "votarea" să se încheie repede.

Mai mult, potrivit sursei citate, membrii PSD din fiecare localitate vor fi mobilizaţi şi vor vota, în cele mai multe cazuri, împreună, în aceeaşi perioadă de timp.

Reamintim că Liviu Dragnea a rămas unicul aspirant la şefia partidului, după ce contracandidaţii săi, Nicolae Şerban şi Daniel Savu au fost descalificaţi, pe motiv că nu beneficiau de recomandarea organizaţiei din care fac parte şi a încă altor patru organizaţii, potrivit regulilor stabilite de partid.

Întrebat recent de jurnalişti dacă, în condiţiile în care este unicul candidat, se mai justifică scrutinul intern pe care PSD intenţionează să îl organizeze în data de 11 octombrie, Liviu Dragnea a replicat:

"Da. (se justifică — n.r.). În primul rând, este o obligaţie statutară; în al doilea rând, este un exerciţiu ultrademocratic, de democraţie maximă. Vreau să vă spun că toţi membrii de partid vor să îşi aleagă preşedintele, ei, în mod direct. Că este un candidat, că sunt doi, că sunt nouă, ei vor veni la vot."

Reamintim că în timp ce social-democraţii se pregătesc să iasă la vot şi să-l legitimeze pe Dragnea drept preşedinte ales de toţi membii partidului, magistraţii ICCJ se pregătesc, la rândul lor, să judece recursul în dosarul fraudării referendumului din 2012, în care viitorul şef al PSD a fost condamnat la 1 an de închisoare cu suspendare.