Dragnea: PSD nu susţine organizarea unui referendum în aceeaşi zi cu alegerile parlamentare

Liderul PSD Liviu Dragnea nu susţine iniţiativa colegilor săi senatori Titus Corlăţean şi Ovidiu Donţu care au propus organizarea, în paralel cu alegerile parlamentare, a unui referendum pe tema definirii familiei drept căsătoria între un bărbat şi o femeie.
Liviu Dragnea(presedinte PSD)
Liviu Dragnea(presedinte PSD) (Florin Chirila/Epoch Times)

PSD nu susţine organizarea unui referendum în aceeaşi zi cu alegerile parlamentare din 11 decembrie, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele partidului, Liviu Dragnea, care le-a cerut colegilor săi Titus Corlăţean şi Ovidiu Donţu să-şi retragă iniţiativa legislativă depusă în acest sens.

"PSD nu susţine organizarea unui referendum pentru modificarea Constituţiei în aceeaşi zi cu alegerile pentru Parlamentul României. Ştiu că a fost iniţiativa unui coleg. PSD nu susţine această iniţiativă din mai multe motive. Dezbaterea în sine este una foarte profundă şi subiectul este foarte profund şi nu vreau ca dezbaterea şi discuţiile despre tema acelui referendum să fie amestecate cu campania electorală.

De asemenea, 11 decembrie este o zi extrem de importantă pentru viitorul României şi cred că românii ar trebui să aibă posibilitatea să discearnă (...) ce trebuie să facă fiecare partid. Amestecarea acestor două teme de dezbatere nu face bine. Poporul, românii trebuie să decidă prin referendum, dar nu organizat odată cu alegerile", a precizat liderul PSD, citat de Agerpres.

Cu o zi în urmă, senatorii Ovidiu Donţu şi Titus Corlăţean au depus la Senat un proiect de lege pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional privind revizuirea Constituţiei în aceeaşi zi cu alegerile parlamentare din decembrie. Detalii aici.