Dragnea: "Protestele nu pot determina renunţarea la măsura trecerii contribuţiilor sociale de la angajator la angajat"

Mii de oameni au ieşit în stradă nemulţumiţi de faptul că prin trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat salariile nete vor scădea. De partea sa, Dragnea se declară neimpresionat de proteste.
Liviu Dragnea(Presedinte PSD),
Liviu Dragnea(Presedinte PSD), (Florin Chirila/Epoch Times)

Protestele sindicale nu pot determina renunţarea la măsura trecerii contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, a declarat miercuri liderul PSD, Liviu Dragnea, la scurt timp după ce mii de sindicalişti au protestat în faţa Guvernului, acuzând faptul că trecerea taxelor sociale în sarcina angajatului va duce la reducerea salariilor nete.

Declaraţia a fost făcută în contextul în care Dragnea a fost întrebat, la o conferinţă de presă organizată la Uzinele Dacia, cum comentează faptul că premierul Tudose ar fi anunţat, după întâlnirea cu sindicaliştii, că este dispus să ia în calcul renunţarea la această măsură.

"Eu zic că discutăm, încă nu a dat verdictul, deci mai avem o speranţă. Deci mai avem o speranţă, dacă ia în calcul, mai avem o speranţă. Dacă ne primeşte la discuţii, da, dacă nu, domnul Hossu (preşedintele Cartel Alfa Bogdan Hossu - n.r.) să conducă dumnealui guvernul, e foarte simplu. Nu putem să renunţăm la orice măsură care ajută salariaţii din România pentru că ne speriem de un protest", a declarat Dragnea.

Reamintim că, mobilizaţi de Cartel Afla, mii de reprezentanţi ai sindicatelor din mai multe domenii de activitate au protestat miercuri, în Piaţa Victoriei din Capitală, nemulţumiţi de transferarea contribuţiile de asigurări din sarcina angajatorului în cea a angajatului, măsură care va duce, potrivit sindicaliştilor, la reducerea salariilor nete. De asemenea, Cartel Alfa cere modificarea legii 62/2011, pentru deblocarea negocierii şi încheierii contractelor colective de muncă la toate nivelurile, plecând de la varianta comună a celor 5 confederaţii sindicale înaintată guvernului.

Cu ocazia protestului, Hossu a anunţat că dacă Puterea nu va renunţa la transferarea contribuţiilor de la angajator la angajat, sindicaliştii vor ieşi din nou în stradă, pentru a cere căderea Guvernului. Mai multe informaţii despre protest, aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne