Dragnea, pregătit să "renoveze" justiţia: Propun înfiinţarea unei divizii speciale de procurori

Legea răspunderii magistraţilor - cu care ameninţau constat politicienii cu probleme penale - ar putea deveni în curând realitate. Şi nu este singurul proiect de genul acesta inclus în planurile PSD pentru domeniul justiţiei.
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Epoch Times)
Andrei Pricopie
03.01.2017

Printre proiectele pe care PSD le are în vedere în domeniul justiţiei se numără şi controversata lege a răspunderii magistraţilor, a dezvăluit luni seară, la România Tv, preşedintele social-democraţilor Liviu Dragnea, citat de hotnews.ro.

Liderul PSD susţine că e nevoie de o lege a răspunderii magistraţilor, iar acest lucru va necesita o dezbatere naţională care să implice toţi factorii de decizie, asociaţiile profesionale şi societatea civilă. Această dezbatere trebuie însă lansată curând şi nu va dura "la nesfârşit".

"Orice om din ţară este speriat că pe baza legislaţiei actuale oricine poate fi luat pentru orice", a subliniat Dragnea.

În acelaşi timp, şeful PSD susţine că judecătorii au ajuns să se teamă de procurori, motiv pentru care propune crearea unei divizii speciale care să se ocupe exclusiv de cazurile magistraţilor trimişi în instanţă.

"Mulţi judecători se tem să ia decizii împotriva propunerii procurorilor deoarece se gândesc că pot fi ei mâine în boxa acuzaţilor. Propun înfiinţarea unei divizii speciale de procurori care să ancheteze doar magistraţi şi să nu mai poată face asta orice judecător. E nevoie de un echilibru. Am vorbit cu mai mulţi oameni din sistem şi mi-au zis că ar putea fi o idee bună", a declarat Dragnea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor