Dragnea: Nu sunt "ipocrit, nici copil, nici mincinos". Se gândeşte să candideze la şefia PSD

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Va candida sau nu Liviu Dragnea la şefia PSD? Actualul preşedinte interimar al PSD a evitat să dea un răspuns direct, însă a adăugat că nu este "ipocrit, nici copil, nici mincinos" şi că se gândeşte foarte serios la această candidatură.

"S-a stabilit ca scrutinul intern pentru alegerea preşedintelui PSD să fie pe 11 octombrie, iar Congresul să fie pe 18 octombrie la o săptămână după", a anunţat Liviu Dragnea, citat de Agerpres.

Întrebat dacă va candida sau nu, preşedintele interimar al PSD a replicat: "Nu pot să vă spun acum. În următoarele zile o să îmi finalizez un posibil proiect politic pentru PSD şi obiectivele pe care cred eu că trebuie să le atingă acest partid şi, dacă o să ajung la concluzia că eu pot să contribui la atingerea acestor obiective, atunci eu, cu inima uşoară, voi anunţa candidatura. E o chestiune de zile".

Şeful interimar al PSD a subliniat că nu este "ipocrit, nici copil, nici mincinos" şi că se gândeşte foarte serios la această candidatură şi nu respinge ideea de a intra în cursa pentru şefia PSD.

"Eu simt că partidul are nevoie de o schimbare profundă atât din punct de vedere al abordării politice, cât şi din punct de vedere al doctrinei, al clarificării doctrinei din punct de vedere al organizării, al comunicării, al relaţiilor interne din partid, al relaţiilor cu celelalte instituţii, al poziţiei PSD faţă de stat şi faţă de statul de drept şi faţă de justiţie, din punct de vedere al introducerii meritocraţiei în partid. Toate acestea mă preocupă. Am început să le pun pe hârtie. Când o să am un proiect conturat şi o să ajung la concluzia că ceea ce cred eu că trebuie pentru partid poate fi dus la capăt de mine, o să îmi depun candidatura fără ezitare", a precizat Dragnea.

Actualul şef al PSD a dezvăluit că mai multe organizaţii i-au solicitat să candideze. "Un partid nu poate fi condus cu biciul, ci cu dialog. Dacă tu, ca lider, nu eşti în stare să îţi convingi colegii să fie de acord cu anumite obiective, nu o vei rezolva niciodată cu biciul sau cu sancţiuni."

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne