"Motto-ul PSD: un mini-Dragnea în fiecare localitate" - Ovidiu Raeţchi

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi.
Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi. (Epoch Times)

În PSD nu o să mai poţi candida la nicio funcţie dacă nu ai măcar o condamnare în justiţie, după modelul lansat de şeful interimar al social-democraţilor, Liviu Dragnea, a declarat duminică, în cadrul unui comunicat de presă, deputatul PNL Ovidiu Raeţchi.

"Atunci când Liviu Dragnea a anunţat că la alegerile locale vor putea candida inclusiv social-democraţii care nu au o condamnare definitivă în instanţă, el a mizat pe câteva elemente: slaba informare a alegătorilor, aparatul de partid care - cel puţin la nivel local - nu funcţionează decât dacă în vârful său se află o anumită persoană, dar şi numărul mare al aleşilor locali PSD cu probleme în justiţie. Tocmai pentru că sistemul de vot de la locale - într-un singur tur - îi avantajează pe primarii în funcţie, PSD nu vrea să piardă nicio redută. Cu alte cuvinte, o condamnare în primă instanţă este un fleac dacă poţi câştiga alegerile", a precizat Raeţchi.

Deputatul liberal a mai punctat că însuşi Dragnea are o condamnare în primă instanţă, dar acest lucru nu l-a determinat să renunţe la dorinţa de a fi uns şef-plin al PSD, într-un Congres care, cel mai probabil, va fi organizat rapid, chiar dacă primul termen în care se judecă apelul în dosarul Referendumul este peste câteva zile, pe 28 septembrie.

"În curând, în PSD nu o să mai ai voie să candidezi la nimic dacă nu ai măcar o condamnare în justiţie. Motto-ul PSD: un mini-Dragnea în fiecare localitate. Un partid responsabil, căruia îi pasă de cetăţeni, are obligaţia morală şi etică de a veni în faţa cetăţenilor cu candidaţi asupra cărora nu planează confirmări în justiţie ale încălcării legii. Pe această cale, lansez un apel către toţi social-democraţii care nu se regăsesc în actuala politică a PSD de a veni şi de a susţine moţiunea de cenzură a PNL", a concluzionat Raeţchi.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne