Tensiunile diplomatice continuă. Victor Ponta: "Atitudinea Ungariei este o ruşine pentru Europa"

Victor Ponta, 07 septembrie 2015
Victor Ponta, 07 septembrie 2015 (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Andrei Pricopie
21.09.2015

Schimbul de replici între Guvernele de la Budapesta şi Bucureşti continuă. Premierul Victor Ponta a reiterat faptul că acţiunile Ungariei împotriva refugiaţilor sunt o ruşine pentru Europa, informează b1.ro.

"Mă bucură interesul Ministerului de Externe ungar pentru politica din România. Deocamdată îmi menţin opiniile, care sunt similare cu ale premierului sârb, premierului croat, premierului austriac, ale Comisiei Europene, ale secretarului general ONU, şi anume că atitudinea Ungariei în această criză a refugiaţilor este o acţiune neeuropeană şi o ruşine pentru Europa.

Să faci garduri la graniţa dintre două ţări membre ale UE, Ungaria şi România, este o chestiune nemaiîntâlnită şi care nu are nicio legătură cu spiritul european", a declarat Victor Ponta.

Premierul Ponta susţine că replicile date oficialilor ungari reprezintă o dovadă a faptul că îşi apără ţara şi că nu le permite acestora să intervină în politica internă a ţării noastre.

"Motiv pentru care o să-mi apăr ţara şi guvernul şi faptul că autorităţile maghiare se bagă în jocuri interne politice din România eu cred că toată lumea ar trebui să răspundă ca şi mine, adică cu indignare. Nu cred că-i vreun sclav în România, fie prin presă, fie prin politică care să se bucure că ne ceartă cineva de la Budapesta. Eu vreau să ne conducem ţara de la Bucureşti, nu de la Budapesta şi până acum am ştiut să o facem foarte bine", a mai precizat Victor Ponta.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor