"Gaura" de 10 miliarde. Dragnea, acuzat că pune la cale o răzbunare politică pe Guvernul Cioloş

În loc să treacă să-şi pună în aplicare programul de guvernare, PSD se ocupă, într-o bună tradiţie, de "greaua moştenire" lăsată de Guvernul Cioloş, a atras atenţia liberalul Cătălin Predoiu.
Catalin Predoiu (Florin Chirila/Epoch Times)
Andrei Pricopie
10.01.2017

Preşedintele PSD Liviu Dragnea pune la cale "o răzbunare politică" pe Guvernul Cioloş. Demersul său - constituirea unei comisii de anchetă în legătură cu aşa-zisa "gaură" de 10 miliarde de lei lăsată la buget de tehnocraţii - reprezintă un exerciţiu de imagine care, în final, va decredibiliza instituţia Parlamentului, a acuzat marţi, în faţa presei, prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu.

"Într-un stil pe care deja îl putem recunoaşte în oricare dintre acţiunile sale, preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, pune la cale o răzbunare politică pe Guvernul precedent convocând plenul Parlamentului pentru aprobarea unei comisii de anchetă în legătură cu fapte care pot fi foarte uşor lămurite printr-o simplă întrebare în ministerele economice. Concret, ceea ce se propune este investigarea condiţiilor în care s-a încheiat exerciţiul bugetar care de fapt urmează să se încheie în februarie, cum s-au făcut rectificări bugetare în anul anterior şi de ce nu s-au făcut prognoze mai exacte în legătură cu veniturile statului", a declarat Predoiu, citat de Agerpres.

Prim-vicepreşedintele PNL a atras atenţia că datele şi informaţiile care se cer în cadrul acestei anchete sunt publice, astfel că Dragnea nu face altceva decât "un exerciţiu de imagine care în final va decredibiliza instituţia Parlamentului".

"Este un exerciţiu care trimite în derizoriu instituţia comisiei de anchetă, este un exerciţiu care ne demonstrează o dată în plus că se confundă Parlamentul României cu o feudă politică personală a domnului Dragnea. Evident că protestăm faţă de această manieră de a conduce Parlamentul, am votat împotrivă în cadrul Birourilor permanente reunite şi ne vom argumenta poziţia în plen. Observăm că PSD, în loc să treacă să-şi pună în aplicare programul de guvernare se ocupă, într-o bună tradiţie, de greaua moştenire lăsată de Guvernul anterior", a subliniat Predoiu.

Potrivit liberalului, s-au propus în mod mincinos tot felul de avantaje pentru populaţie, în special financiare, şi acum, când e vorba să se treacă la treabă pentru acordarea acestor avantaje, PSD se ocupă de cu totul alte treburi.

"În loc să se ocupe de investiţii, de restabilirea creşterii economice sustenabile bazată pe investiţii şi nu numai pe consum, PSD se ocupă de probleme imaginare", a adăugat Predoiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor