"Dragnea, fortăreaţa din Brazilia" - investigaţie RISE Project

Un milionar român s-a sinucis într-un avion. Banii lui se duc la Liviu Dragnea. RISE Project a mers pe urma lor şi a descoperit în Brazilia afaceri secrete. Toate, pe numele prietenilor din tinereţe ai baronului naţional.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, este omul politic al momentului. Infama ordonanţă 13 promovată inclusiv în beneficiul său de guvernul Grindeanu a scos sute de mii de români în stradă, iar Dragnea a dat înapoi. Scandalul ordonanţei a scos însă la iveală modul de operare al politicianului: noaptea şi prin interpuşi, relatează RISE Project.

Jurnaliştii au investigat modul în care şi-a construit Dragnea puterea politică şi economică şi a descoperit că premierul Grindeanu nu este singurul interpus al şefului PSD. În ultimii zece ani, Dragnea şi-a consolidat influenţa, folosindu-se de un cerc restrâns de oameni de încredere.

Astăzi vă prezentăm filiera braziliană a grupului care l-a ajutat şi, la rândul lui, a profitat de ascensiunea politică a lui Dragnea: grupul din Cumbuco.

Mergând pe urmele afacerilor din Brazilia ale unui milionar român care s-a sinucis în avion, jurnaliştii au dat de oamenii lui Dragnea.

- Mugurel Gheorghiaş, “Melcul”, fost coleg de facultate, coleg de trupă rock de-al şefului PSD şi acţionar al firmei Tel Drum, a înfiinţat peste ocean o firmă pentru investiţii în hoteluri, restaurante şi alte imobiliare încă din 2010;

- Gheorghiaş a introdus de cel puţin şase ori în Brazilia, în 2010-2011, bani descrişi drept “investiţii directe din România”;

- Costel Comana, milionarul care s-a sinucis, şi el fost coleg de facultate cu Dragnea, a înfiinţat alte două firme pe malul Atlanticului, cu ajutorul aceluiaşi localnic care apare în firma lui Gheorghiaş.

RISE Project a identificat şi vila cu piscină şi teren de tenis unde petreceau Dragnea, Comana, Gheorghiaş şi alţi apropiaţi. Pentru a citi în continuare investigaţia intraţi aici.

Dragnea - Este o legendă

"Eu nu am nicio afacere în Brazilia, nu am nicio proprietate în Brazilia, este o legendă care circulă de foarte mulţi ani. Dacă dvs sau alţii îmi găsiţi acolo proprietăţi, vă promit că le donez. Eu merg în Brazilia de 11 ani şi îi anunţ pe toţi cei care sunt preocupaţi de asta că o să mai merg, aşa cum am mers şi în alte locuri din lume.

Am stat în Brazilia în foarte multe locuri, Brazilia e o ţară mare. Nu am făcut nimic ilegal. Din câte ştiu, am avut şi încă am dreptul să circul liber în această lume. Nu cunosc strada Cocotierilor", a declarat Dragnea, la Palatul Parlamentului, întrebat dacă a stat în Brazilia la o anume pensiune de pe strada Cocotierilor, potrivit Agerpres.