Dragnea: Excluderea lui Mircea Geoană, o greşeală care ar trebui reparată

PSD încearcă să-şi consolideze poziţia înaintea alegerilor parlamentare. Liviu Dragnea ia în calcul inclusiv o eventuală colaborare cu PSRO - partidul 'exclusului' Mircea Geoană - mai ales că PRU pusese ochii pe formaţiunea fostului pesedist.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Epoch Times)

Într-o intervenţie la România TV, liderul social-democraţilor, Liviu Dragnea, şi-a expriamt dorinţa de a pune bazele unei colaborării "serioase" între PSD şi Partidul Social Românesc (PSRO), formaţiunea înfiinţată de fostul său coleg Mircea Geoană.

"Şi faptul că Mircea Geoană a fost exclus din PSD eu cred că a fost o greşeală care ar trebui reparată. Nu neapărat să vină înapoi Mircea Geoană, dar o colaborare serioasă cu partidul pe care îl conduce nu poate să fie decât benefică. Totuşi, Mircea Geoană a făcut ceva pentru partid, aşa cum a făcut el. Cred că toate forţele care au gândit, care au simţit pentru acest partid, pentru stânga din România ar trebui să se unească, să facă ceva la alegeri", a declarat Dragnea, citat de Agerpres.ro.

Preşedintele PSD a precizat că, în perioada următoare, va discuta cu Mircea Geoană pe tema unei eventuale colaborări între cele două forţe politice.

"Cred că o întâlnire cu Mircea Geoană este bună. Am vorbit şi cu Tăriceanu şi un grup politic în jurul PSD s-ar putea să fie o soluţie bună. Majoritatea o va asigura PSD-ALDE", a punctat Dragnea.

Pe de altă parte, liderul PSD a respins orice fel de asociere cu PRU - partidul susţinut de Victor Ponta şi apropiaţii săi în frunte cu Sebastian Ghiţă: "Ar fi culmea să sprijinim un partid care e gata să ne ia din oameni".