Dragnea îi face ochi dulci lui Geoană: "Mă gândesc să am o discuţie cu el. A spus lucruri foarte interesante"

Nu mai e mult şi vin alegerile. Când liderul PSD Liviu Dragnea a aflat că Mircea Geoană poartă tratative în vederea unei colaborări între PSRO şi PRU, partidul "aspirator de parlamentari" susţinut de Ponta&co, s-a arătat imediat dispus la negocieri.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

PSD poartă în această perioadă discuţii cu partidele politice mai mici în vederea unei eventuale colaborări politice, iar Partidul Social Românesc (PSRO) ar putea fi una dintre variante, a declarat preşedintele social-democraţilor Liviu Dragnea care are în vedere, în zilele următoare, o întâlnire cu fostul său coleg Mircea Geoană.

"Mircea Geoană a spus câteva lucruri care mie mi se par foarte interesante şi care mă fac să mă gândesc serios că o discuţie cu Mircea Geoană nu strică. Discuţie pe care sper să o pot realiza în zilele următoare", a declarat Dragnea, citat de Mediafax.

Întrebat dacă îşi doreşte o revenire a lui Mircea Geoană în PSD, liderul social-democraţilor a exclus o astfel de variantă.

"Nu îmi doresc nici eu, nu cred că îşi doreşte nici dumnealui. Mircea Geoană este preşedintele unui partid. Dar a spus lucruri pe care eu le consider importante pentru conjunctura actuală din România. PSRO poate să fie unul dintre aceste partide (cu care să discutăm pentru o colaborare - n.r.), dacă ne vom întâlni şi dacă vom găsi util că merită să facem această colaborare", a punctat Dragnea.

Liderul PSRO, Mircea Geoană, a admis marţi, pe contul său de Facebook, că a purtat discuţii în vederea unei colaborări politice cu şeful PRU Bogdan Diaconu şi cu deputatul Sebastian Ghiţă, şi el proaspăt înscris în partidul care, în ultima vreme, a devenit un adevărat "aspirator de parlamentari".

"Am văzut în presă tot felul de speculaţii. Aşa că cel mai bine este să clarific eu situaţia. Aşa cum am spus şi ieri, pericolul ca Tăriceanu şi Băsescu, doi luptători împotriva justiţiei şi a dezvoltării României, să fie veriga lipsă care va compune următoarea majoritate este extrem de mare.

În principal din acest motiv, o coaliţie a partidelor mici poate reprezenta o soluţie. Dar nu în orice condiţii. Ci o acţiune în jurul PSRO, respectând criteriile şi valorile noastre privind o altă politică economică şi socială, integritate, transparenţă şi direcţia pro-occidentală a României. Aceste lucruri nu sunt negociabile.

Cât despre faimoasele poze, o discuţie nu înseamnă un acord. Iar discuţiile viitoare cu toţi posibilii parteneri vor depinde de respectarea acestor condiţii şi valori", a afirmat Mircea Geoană.