Dragnea despre Tăriceanu: Nu facem alianţă cu o persoană fizică

Liviu Dragnea, invitat la Conferinţa Naţională Anticorupţie
Liviu Dragnea, invitat la Conferinţa Naţională Anticorupţie (Epoch Times România)

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri la Alexandria că a primit un telefon de la liderul PNL Crin Antonescu, care l-a întrebat dacă USD va face alianţă cu fostul liberal Călin Popescu Tăriceanu. "Ieri (joi - n.r.) m-a sunat Crin, am avut o discuţie. Am discutat, m-a întrebat ce mai facem, care e starea de spirit la noi, l-am întrebat care e starea de spirit la ei, i-am zis să aibă grijă ce se întâmplă în partid după plecarea domnului Tăriceanu, mi-a zis că e în regulă şi că lucrurile sunt sub control", a declarat Liviu Dragnea.

În ce priveşte colaborarea în noul Guvern cu unii liberali care l-ar urma pe Călin Popescu Tăriceanu, Liviu Dragnea a afirmat: "Aş vrea să lămurim puţin pachetul ăsta de subiecte, legat de ce se întâmplă, ce s-a întâmplat în PNL. USD nu poate face alianţă cu o persoană fizică, nu merge, nu iese, nu avem cum să semnăm aşa ceva. Iar în ceea ce priveşte cooptarea la guvernare, nu ne ducem la poarta PNL şi cine iese de acolo îi oferim posturi în guvern. Ar însemna să facem un guvern de nu mai avem loc în sala de şedinţă a Guvernului".

Liviu Dragnea a subliniat că nu concepe o negociere cu persoane fizice: "Eu nu concep că se poate face o alianţă care să fie alianţă serioasă, politică, cu obiective asumate între o alianţă politică, între nişte partide politice şi nişte persoane fizice. Eu nu am făcut niciodată aşa ceva şi nu cred că e în regulă să faci aşa ceva, din punctul meu de vedere".

În ceea ce priveşte susţinerea candidaturii la prezidenţiale a lui Călin Popescu Tăriceanu, Liviu Dragnea a afirmat că nu există nicio înţelegere cu PSD sau USD.

Liviu Dragnea nu a confirmat nici ideea unui tandem Tăriceanu-Ponta. "Dacă PNL revine în USL, astăzi, mâine sau într-un timp rezonabil, ceea ce am stabilit prin congresele noastre, congresele PSD, PC şi al UNPR, rămâne valabil. Noi nu putem să ne jucăm cu aceste candidaturi. Mai mult, s-a discutat şi s-au adoptat hotărâri referitoare la nume şi prenume, s-a discutat să susţinem candidatura lui Crin Antonescu la prezidenţiale, nu înseamnă că a rămas acum un gol şi vine cineva şi ocupă locul".

Vicepremierul a mai afirmat că, în cazul în care PNL nu va reveni, atunci, în opinia sa, USD trebuie să aibă propriul candidat la Preşedinţie.

Liviu Dragnea, a declarat, vineri la Alexandria, că speră ca lui Crin Antonescu să îi pară rău de ruperea USL, pentru că lui, premierului Victor Ponta, lui Daniel Constantin, le pare rău, el adăugând că USD va continua politica USL.

Vicepremierul a menţionat că este posibil ca USD să aibă chiar 60% în Parlament.

"Venim cu programul de guvernare USL, îl putem completa cu solicitări de la UDMR sau PSD, dar trunchiul principal rămâne programul de guvernare al USL. S-ar putea să avem chiar 60% voturi în Parlament, să fie o guvernare stabilă", a precizat Dragnea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne