Dragnea despre scenariul Oprea premier: "Din punct de vedere politic nu se poate"

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a opinat joi, pe fundalul trimiterii în judecată a premierului Ponta, că Gabriel Oprea ar putea fi un prim-ministru bun însă PSD nu poate face parte dintr-un guvern în care premierul nu este dat de social-democraţi, relatează Mediafax.

"Gabriel Oprea cred că poate să facă faţă funcţiei de prim-ministru (...) Părerea mea este că poate fi un prim-ministru bun, dar PSD nu poate rămâne într-un guvern în care premierul nu este dat de partidul nostru. Din punct de vedere politic nu se poate", a declarat Liviu Dragnea, la B1TV, comentând scenariul preluării şefiei Guvernului de Gabriel Oprea, în cazul în care Victor Ponta, trimis în judecată, ar renunţa la funcţie.

Dragnea a mai spus că este firesc ca partidul cel mai mare din coaliţie să dea premierul şi a adăugat că, în ipoteza în care Victor Ponta decide să-şi dea demisia, PSD nu are nicio înţelegere făcută cu PNL, ci se va discuta în coaliţie această situaţie şi se va găsi o soluţie.

"Nu avem nicio înţelegere făcută cu PNL, eu sper să rămână puternic, dacă ajungem în situaţia aceea (ca Ponta să-şi dea demisia-n.r) vom discuta în coaliţie şi vom găsi o soluţie", a adăugat Dragnea, reiterând ideea ca partidul său nu-şi doreşte să iasă de la guvernare, rămânerea la guvernare fiind "raţiunea sa de a fi."

"PSD-ul, în mod firesc, îşi doreşte să rămână la guvernare, este dorinţa de a fi, raţiunea de a fi a partidului, a oricărui partid. O plecare a lui Victor Ponta din fruntea Guvernului poate să pună partidul într-o situaţie dificilă în sensul că nu avem nicio garanţie că preşedintele Iohannis va nominaliza un candidat de prim ministru tot de la PSD”, a declarat Dragnea.

Reamintim că premierul Ponta a fost trimis, joi, în judecată, în dosarul Turceni-Rovinari. Opoziţia a cerut ca Ponta să demisioneze, argumentând că rămânerea acestuia în fruntea Guvernului pătează imaginea ţării.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.