Dragnea despre OUG-urile "elefant": "N-am înţeles exact ce vor să facă!"

Considerat drept unul dintre principalii beneficiari ai ordonanţei graţierii şi ordonanţei privind modificarea Codului Penal, Liviu Dragnea susţine că nu a înţeles exact ce vrea să facă Guvernul său cu cele două proiecte de acte normative.
Liviu Dragnea(PSD)
Liviu Dragnea(PSD) (Florin Chirila\Epoch Times)

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi, la Digi24, că nu a înţeles exact ce vrea Guvernul să facă în privinţa ordonanţelor pentru graţiere şi modificarea codurilor penale şi că aşteaptă de la premier şi ministrul Justiţiei clarificări. Întrebat dacă în calcul angajarea răspunderii pe această chestiune, aşa cum s-a scris în presă, Dragnea a răspuns: "Nu sunt la Guvern".

"În subiectul ăsta trebuie să vorbiţi cu Guvernul. Cu premierul şi cu ministrul Justiţiei. Şi eu m-am uitat cu foarte multă curiozitate, după ce m-am întors din America, n-am înţeles foarte mult, exact ce vor să facă, aştept şi eu să văd totuşi o linie clară. Nici nu am vorbit cu ei şi nici nu vreau să vorbesc cu ei acest lucru.", a declarat Dragnea întrebat dacă ia în calcul angajarea răspunderii Guvernului.

Interesant este că declaraţiile lui Dragnea vin în contextul în care, potrivit presei, ordonanţa graţierii a fost redactată pe un computer din Cancelaria acestuia iar prevederile celor două ordonanţe îi vin "mânuşă" liderului PSD. Astfel, ordonanţa de urgenţă vizând graţierile prevede ca toate pedepsele cu suspendare să fie graţiate, ceea ce l-ar ajuta pe Dragnea să scape de pedeapsa pentru fraudarea referendumului din 2012.

În al doilea rând, prin iniţiativă legislativă vizând modificări ale Codului Penal, Dragnea scapă şi de una dintre acuzaţiile din al doilea dosar, în care e trimis în judecată pentru instigare la abuz în serviciu şi la fals intelectual, căci prejudiciul din dosar este de 100 de mii de lei, iar ordonanţa Guvernului Grindeanu prevede că abuzul în serviciu mai este infracţiune doar dacă prejudiciul depăşeşte 200.000 de lei.

Mai amintim, în context, că ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a declarat joi, că ia în calcul angajarea răspunderii pe graţierea şi modificarea Codurilor penale care fac obiectul ordonanţelor de urgenţă, aceasta fiind varianta pe care o preferă. Potrivit Digi24, Iordache va face anunţul în acest sens luni, la finalul aşa-ziselor consultări de doar 2,5 ore ce vor avea loc la Ministerul Justiţiei. În conformitate cu sursele hotnews.ro, în acest pachet mai larg pe care îşi va angaja răspunderea Guvernul ar urma să fie introdusă şi controversata lege a răspunderii magistraţilor.

Revenind la declaraţiile făcute de Dragnea, joi, la Digi, întrebat despre demersul preşedintelui, liderul PSD a confirmat că în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor va repartiza solicitarea oficială a lui Iohannis Comisiei Juridice şi va da termen maxim o săptămână, "în aşa fel încât să ne încadrăm în cele 20 de zile de răspuns."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne