Dragnea: Avem cinci sau şase variante pentru funcţia de premier

Conducerea PSD se reuneşte în Comitetul Executiv Naţional pentru a decide cu ce propunere de premier va merge astăzi la consultările de la Cotroceni. Sunt cinci sau şase variante, printre care şi Carmen Dan, a explicat liderul PSD Liviu Dragnea.
Liviu Dragnea(Presedinte PSD),
Liviu Dragnea(Presedinte PSD), (Florin Chirila/Epoch Times)

PSD are cinci sau şase propuneri pentru funcţia de premier, din care se va degaja o soluţie cu care partidul se va duce la consultările de la Cotroceni, a anunţat luni, înaintea Comitetului Executiv Naţional, preşedintele social-democraţilor Liviu Dragnea.

"Am avut şi ieri, şi zilele trecute cu aproape toţi preşedinţii de organizaţi, cu două excepţii, cu o serie de parlamentari, colegi din ţară şi au reieşit cinci, şase variante pentru postul de prim-ministru. Am discutat aseară, azi-noapte şi azi-dimineaţă cu fiecare dintre ei şi împreună şi se degajează o soluţie pe care vreau să o propun în CExN şi cei care au reieşit din discuţiile cu preşedinţii de organizaţii vor vorbi şi ei", a declarat Dragnea, citat de Agerpres.

Liderul PSD susţine că nu a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis în ultimele 48 de ore, însă pare convins că propunerea de premier cu care vor veni social-democraţii va fi acceptată.

"Poate îmi acceptă, teoretic ar trebui să accepte, am văzut toate declaraţiile dumnealui şi poziţia din ultima perioadă, care, trebuie să recunosc, mi s-a părut o poziţie corectă, adică nu s-a implicat, chiar dacă poate au fost tentaţii în această speţă şi cred că vrea stabilitate ca şi noi", a precizat Dragnea.

Printre variantele de premier se numără, potrivit şefului PSD, şi ministrul demisionar de Interne, Carmen Dan, o apropiată a sa.

"A fost una dintre propuneri (Carmen Dan - n.r.) şi de aia am rugat-o să vină să discutăm. (...) Cred că este important ca PSD-ul să rămână unit şi a arătat că este unit, chiar dacă am trecut printr-o perioadă foarte dificilă, şi Guvernul nou să recupereze întârzierile care din păcate nu se opresc doar la acele întârzieri prezentate, ci la efectele lor. Avem majoritate, s-a probat la moţiune, totuşi. E o aritmetică simplă", a afirmat Dragnea.