Ziua 146. " Nu poţi guverna o ţară cu secretare, ospătari şi alţi politruci!"

PSD a dovedit că nu este în stare să guverneze o ţară şi că e interesat să servească doar intereselor unei clici. Şi cum, în plus, votul pe moţiunea de cenzură a arătat că PSD-ALDE nu mai au majoritatea absolută în Parlament, e timpul deci ca lucrurile să se schimbe şi la cârma ţării să vină oameni corecţi, transmit protestatarii #rezist.
Proteste
Proteste (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Protestatarii au revenit, pentru a 146-a zi consecutiv în Piaţa Victoriei, pentru a cere ca guvernarea să fie făcută de oameni corecţi şi cinstiţi, în interesul românilor, nu al unor clici de borfaşi.

Revoltat de faptul că cei ce au adoptat OUG 13 (abrogată şi respinsă ulterior la presiunea străzii) continuă să îşi facă jocurile, Liviu Dragnea pregătind numirea unui premier în condiţiile în care PSD "a dovedit că nu este în stare să guverneze o ţară", oamenii cer o guvernare "pentru ţară, pentru români, pentru autostrăzi, spitale, curăţenie şi pe stradă, dar şi în politică, o justiţie independentă şi respectarea statului de drept!"

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)

"Am revenit şi azi în Piaţă cu speranţa că vom fi mai mulţi, astăzi la evenimentul "Fără PSD la guvernare!", iniţiat de protestatarii "Rezist" din Piaţa Victoriei, neafiliaţi politic sau civic. Luni este o zi decisivă pentru politica din România, pentru că vor avea loc consultările la Cotroceni în vederea desemnării unui premier şi pentru formarea unui nou guvern. PSD a dovedit în aceste şase luni că nu este în stare să guverneze o ţară.

Nu poţi guverna o ţară cu secretare, ospătari şi alţi politruci. Dar ei nici nu au vrut să guverneze în interesul ţării, ci să instaleze un guvern obedient, care să servească intereselor lor din justiţie. Chiar şi aşa, s-au împiedicat puţin şi au început să se lupte găştile din interiorul partidului pentru putere. Şi iată, în urma recentelor decizii ale CCR, observăm că şi aceasta le este aservită. Nu se mai poate aşa! Nu mai vrem guvernare pentru o clică de borfaşi!

Vrem guvernare pentru ţară, pentru români, pentru autostrăzi, spitale, curăţenie şi pe stradă, dar şi în politică, o justiţie independentă şi respectarea statului de drept. În urma moţiunii de cenzură, majoritatea PSD-ALDE din Parlament nu mai este o certitudine. Au apărut şi sondaje conform cărora PSD nu ar mai obţine nici pe departe aceleaşi procente la nişte eventuale alegeri. Lumea a înţeles cine sunt. Chiar şi cei care i-au votat. Şi atunci, despre ce vorbim? Sper că preşedintele Iohannis va lua o decizie înţeleaptă", transmite un protestatar.

La rândul său, o altă manifestantă din Piaţa Victoriei i-a cerut preşedintelui Iohannis, "tare şi răspicat", să aleagă un "premier non-PSD" care să le facă cinste românilor.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)

"Sunt în continuare întrebată "ce mai caut eu în Piaţă, de ce mai rezist?" acum, când Guvernul Grindeanu nu mai este. Tuturor le spun răspicat, cu subiect şi predicat, că lucrurile nu s-au rezolvat: legea graţierii este încă în cărţi (chiar dacă în ultima vreme s-a jucat la cacialma), pragul lui Dragnea nu este înlăturat definitiv şi irevocabil, Dragnea nu este încă în dungi; aş putea invoca apoi încă foarte multe motive.

Este un joc murdar pe care-l dorim terminat odată cu negocierile de mâine de la Cotroceni, sau, în cel mai rău caz, cu alegeri anticipate. Oricare ar fi scenariul, ştim acum că nu există decât un singur regizor, iar acela este Preşedintele Klaus Johannis! Aşadar, lui îi cerem tare şi răspicat, să nu lase loc la concesii şi să aleagă un premier non-PSD care să ne facă cinste! #rezist #insist #câştig", a precizat protestatara.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)