PSD pregăteşte lista scurtă a candidaţilor pentru postul lui Grindeanu

După ce acum un an Liviu Dragnea decidea de unul singur pe cine să nominalizeze premier, acum propunerile vor trece prin CExN, for care s-a remarcat prin voturi în unanimitate la retragerea sprijinului Guvernului Grindeanu şi la excluderea fostului premier din partid.
Liviu Dragnea(Presedinte PSD),
Liviu Dragnea(Presedinte PSD), (Florin Chirila/Epoch Times)

PSD decide duminică lista scurtă a candidaţilor pentru funcţia de premier. Spre deosebire de finele lui 2016, când Liviu Dragnea şi-a asumat personal alegerea unui premier al partidului, după ce liderului PSD i s-a tot reproşat în spaţiul public politica pumnului de fier pe care ar duce-o în partid, acum nominalizarea ar urma să fie votată în Comitetul Executiv, fapt ce se va întâmpla mâine.

Referitor la cine va fi pe această listă, cu toate că PSD "păstrează misterul", în spaţiul public s-au vehiculat nume precum Carmen Dan, Viorica Dăncilă şi Mihai Fifor. De asemenea, s-a vehiculat şi scenariul Florin Georgescu (BNR) premier, însă Ecaterina Andronescu a infirmat, astăzi, această posibilitate.

Deşi PSD nu spune cineva va fi, în schimb liderii partidului vorbesc despre cum ar trebui să fie noul premier şi dau de înţeles că există posibilitatea ca nominalizatul să nu fie membru de partid:

"Din câte ştiu eu, până la această oră, sunt circa patru-cinci propuneri de candidaţi, şi colegi din partid, şi oameni de stânga, chiar dacă nu au carnet de partid, care au colaborat cu noi. Sunt şi doamne", a declarat duminică Gabriela Firea, într-o intervenţie telefonică la România Tv.

Cât despre cum să fie candidatul, Firea susţine că acesta va trebui să aibă calitatea de a crea echipe integrale."

"Un om care să aibă o reputaţie de netăgăduit, să fie un om onest, un profesionist, un om care, aş adăuga eu, să ştie să coordoneze echipe, să ştie să îşi impună respectul pentru că, dacă este ceva de reproşat fostului manager al Guvernului este această lipsă a calităţii de a crea echipe integrale", a mai spus Firea, citată de Mediafax.

Merită precizat că, în timp ce Firea (şi nu numai ea) vorbeşte de nominalizarea unui premier onest, capabil etc., în Piaţa Victoriei unde se protestează non-stop de la adoptarea OUG 13, pe Facebook etc., oamenii îşi manifestă temerea că, după mazilirea lui Grindeanu care, pare-se, nu mai răspundea cum trebuie la comenzi, pe postul lui va fi numit un om obedient, care să nu mai iasă din cuvântul lui Dragnea, orice i s-ar cere.