Patronul Tel Drum: Nu am o relaţie personală cu Dragnea, nici nu l-am întâlnit

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Directorul Tel Drum, Petre Pitiş, s-a prezentat marţi la sediul DNA din Capitală, pentru a participa la desigilarea sistemelor informatice ridicate în urma percheziţiilor efectuate de anchetatori la celebra companie teleormăneană asociată cu numele preşedintelui PSD, Liviu Dragnea.

Petriş susţine că nu are nicio relaţie personală cu Dragnea şi nici nu l-a întâlnit. Mai mult, el a dezminţit acuzaţiile potrivit cărora compania ar fi deţinută de liderul PSD prin acţiuni la purtător.

"Dacă vreţi, vă spun despre firmă. Îmi aparţine mie. La percheziţie s-au găsit documentele cu care eu am cumpărat acţiunile, pachetul majoritar al acţiunilor. Şi dintr-o firmă care plătea regulat 20 de milioane la bugetul consolidat de stat putem să ajungem la o firmă la care va trebui să plătească statului 10 milioane de lei ajutor de şomaj, în urma unor acuzaţii. Pachetul majoritar al acţiunilor este al meu", a declarat Petriş, citat de Agerpres.

Reamintim că DNA anunţa, pe 18 august, că firma Tel Drum şi reprezentanţii acesteia - Petre Pitiş şi Mircea Vişan - au fost puşi sub urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare, cu rea-credinţă, de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

În acelaşi dosar au fost puşi sub urmărire penală şi societatea WFA Impex SRL, Florian Ion, reprezentant al acestei firme, şi Florea Neda, reprezentant al Tel Drum SA, toţi pentru complicitate la săvârşirea aceleiaşi infracţiuni.