Dragnea acuză: Cineva încearcă să folosească instituţiile statului

Titular al unui nou dosar penal - cel al fostei sale soţii - liderul PSD, Liviu Dragnea, lansează noi atacuri la adresa justiţiei, susţinând că "simte" că "undeva cineva, unul sau mai mulţi, încearcă să folosească instituţiile statului într-un joc electoral".
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirilă/Epoch Times)

Liderul PSD, Liviu Dragnea, susţine că în prezent se întâmplă multe lucruri, nu doar cu el sau cu familia sa, ci şi cu alţi lideri politici iar el, unul, simte că instituţiile statului sunt folosite în joc electoral, relatează Agerpres.

"Aici nu e vorba neapărat de ameninţări, dar, am spus-o şi săptămâna trecută: încep să nu mai cred în coincidenţe. Se întâmplă multe lucruri, nu numai cu mine, nu numai cu familia mea, ci şi cu alţi lideri politici naţionali sau locali. Simt, s-ar putea să greşesc, îmi doresc să greşesc, simt că undeva cineva, unul sau mai mulţi, încearcă să folosească instituţiile statului în acest joc electoral. Nu am niciun fel de informaţii, pur si simplu simt asta, îmi doresc să fie o percepţie greşită", a afirmat Dragnea duminică, la România TV.

Întrebat cine sunt cei ce fac asta, Dragnea a evitat să dea un răspuns concret.

"Nu ştiu sunt atât de multe zvonuri, atât de multe informaţii care circulă în Bucureşti, încât până la urmă nu mai ştii ce-i adevărat şi ce nu-i adevărat. Dar nu numai eu simt asta, sunt mulţi oameni care simt asta. Poate greşim toţi şi am luat o boală sau un virus care ne face pe noi să avem o percepţie diferită asupra realităţii. Dar s-ar putea să fim sănătoşi şi să avem dreptate. (...) Poate le foloseşte cineva, poate instituţiile în sine se autofolosesc", a spus Dragnea, potrivit căruia, "există un precedent — Traian Băsescu".

"Nu e vorba de teamă, noi ne vedem de drum şi de proiecte în continuare. Evaluarea mea este că vom rămâne în picioare până în ziua alegerilor", a concluzionat Dragnea.

Reamintim că Liviu Dragnea, titular al unei condamnări la închisoare cu suspendare în dosarul fraudării referendumului din 2012, este, mai nou, pus sub acuzare în dosarul fostei sale soţii, Bombonica Prodana, fiind acuzat de instigare la abuz în serviciu.