Dosarul Transferurilor: Jean Pădureanu vrea să fie transferat la spital de stat

(photos.com)

Starea de sănătate a lui Jean Pădureanu, care execută o pedeapsă de 3 ani şi patru luni de închisoare în Dosarul Transferurilor, este gravă, astfel încât fostul preşedinte al Clubului Gloria Bistriţa a făcut cerere să fie transferat de la Penitenciarul Jilava într-un spital de stat sub pază, menţionează avocatul acestuia.

Avocatul Ioan Cazacu a afirmat că Jean Pădureanu are afecţiuni cardiace, glicemia foarte mare aproape de comă diabetică, precum şi Alzheimer. Avocatul a menţionat că va cere o expertiză care să constate cât este de gravă starea de sănătate a lui Jean Pădureanu.

Şi alţi "grei" ai fotbalului condamnaţi în Dosarul Transferurilor acţionează să scape de închisoare, şi anume Mihai Stoica şi Cristi Borcea.

Apărătorul lui Mihai Stoica a cerut anularea pedepsei de 3 ani şi 6 luni primită în dosarul Transferurilor, contestând faptul că judecătorii nu au aplicat legea penală mai favorabilă. Conforn noului Cod Penal faptele pentru care este închis Mihai Stoica s-au prescris.

Avocatul lui Cristian Borcea a depus, de asemenea, contestaţie în anulare la Curtea de Apel Bucureşti, precizând şi faptul că acesta are afecţiuni cardiace. Fostul acţionar al FC Dinamo Cristian Borcea a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la şase ani şi patru luni de închisoare cu executare, în dosarul transferurilor de jucători.

În Dosarul Transferurilor, mai sunt condamnaţi: fostul acţionar majoritar al FC Rapid George Copos la trei ani şi opt luni de închisoare; fostul impresar Ioan Becali la şase ani şi patru luni; impresarul Victor Becali la patru ani şi opt luni; fostul fotbalist Gheorghe Popescu, candidat la şefia Federaţiei Române de Fotbal, la trei ani, o lună şi zece zile; fostul acţionar al FC Dinamo şi U Craiova Gigi Neţoiu la trei ani şi patru luni de închisoare. Toate pedepsele sunt cu executare.

Mihai Stoica, George Copos şi Gheorghe Popescu sunt încarceraţi la Penitenciarul Rahova, Jean Pădureanu este la Spitalul Penitenciarului Jilava, Cristian Borcea, Ioan şi Victor Becali sunt la Penitenciarul Poarta Albă, iar Gigi Neţoiu, la Penitenciarul Craiova.