Dosarul Transferurilor: Gică Popescu primul la bară
alte articole
La termenul de luni, Curtea de Apel Bucureşti a fost înştiinţată de avocaţii celor 8 acuzaţi că vor depune o serie de probe cu înscrisuri, formulând totodată o cerere pentru efectuarea unei expertize financiar-contabile, precum şi că vor fi chemaţi mai mulţi martori în vederea audierii.
Următorul termen acordat de CAB a fost pentru data de 4 noiembrie, atunci când urmează să fie adunaţi şase martori. În faţa instanţei se vor prezenta fotbalistul Cosmin Contra (Petrolul Ploieşti), Dinu Gheorghe (Astra Giurgiu), fostul impresar Sică Puşcoci, Nicolae Badea, Ion Ionică şi Gheorghe Pecheanu, toţi foşti membri în Consiliul Director al FC Dinamo în 2003, data transferului lui Dan Alexa la Beijing Guoan.
Primul audiat dintre cei opt oameni de afaceri a fost Gheorghe Popescu, în calitate de fost angajat al firmei Becali Sport, el fiind şi singurul audiat la acest termen. Popescu şi-a susţinut declaraţiile iniţiale în acest dosar, atât la urmărirea penală, cât şi în instanţă şi a precizat că nu recunoaşte faptele de care este acuzat.
În cazul transferurilor lui Cristian Dulca la Pohang Steelers şi al lui Daniel Pancu la Galatasaray Istanbul de la Rapid, avocatul lui George Copos a cerut o expertiză financiar contabilă.
Ioan Cazacu, avocatul lui Jean Pădureanu, a afirmat că sănătatea acestuia, ajuns la vârsta de 76 de ani, s-a înrăutăţit constant în ultima perioadă şi a depus un dosar medical cuprinzător pentru a susţine această cerere. Cazacu a mai susţinut că glicemia indicată de aparatul medical pe care Pădureanu îl poartă la el arată valoarea de 400. ”
"Lipsa de concentrare, lipsa capacităţii de a purta un dialog cu mine, avocatul său, mă determină să cer efectuarea acestei expertize", a mai spus Cazacu.
Gheorghe Popescu, Victor Becali, Ioan Becali, Gheorghe Neţoiu, Jean Pădureanu, George Copos, Cristian Borcea, Jean Pădureanu şi Mihai Stoica au acceptat să facă declaraţii la cererea instanţei, însă George Copos şi-a rezervat dreptul de a aştepta după administrarea probelor.
Conform deciziei ÎCCJ, instanţa a mai anunţat luni că vor fi audiaţi 23 de martori, în timp ce, la termenul de joi, avocaţii inculpaţilor au cerut fiecare audierea a trei – patru martori, numărul aproximativ al persoanelor audiate urmând să fie de aproximativ 50.
În luna februarie 2014, vor intra în vigoare noile reglementări din Codul Penal şi procedura penală, iar pedepsele pentru înşelăciune se vor micşora, urmând să se încadreze în limitele de la unu la cinci ani, ceea ce va conduce şi la micşorarea termenului de prescripţie a infracţiunilor, reglementări de care vor beneficia şi cei 8 inculpaţi din Dosarul Transferurilor.