Dosarul prostituatelor de lux: Soţia fostului şef de cabinet al lui Sorin Bljenar, Andreea Marta, audiată la DIICOT
alte articole
Soţia fostului şef de cabinet al lui Sorin Bljenar, Andreea Marta, s-a prezentat vineri, la sediul DIICOT, pentru audieri într-un dosar de prostituţie, care s-a constituit în urma plângerilor depuse de unele tinere nemulţumite de sumele primite de la cei care le exploatau.
Fotbalistul echipei naţionale Gabriel Torje a fost audiat joi, în calitate de martor, de procurorii DIICOT, în dosarul prostituatelor de lux, în care sunt cercetate Andreea Marta, soţia fostului şef de cabinet al lui Sorin Bljenar, şi Maria Magdalena Lungu, sora acesteia.
Gabriel Torje a precizat: ”Nu pot să vorbesc. Nu e de transfer, nu e de proxenetism, e cu totul si cu totul altă chestie, sunt în calitate de martor. Aşa e când ai foarte multe cunoştinţe, poţi să apari când vorbeşti la telefon fără reţineri. Poţi să ajungi să fii martor în orice situaţie. Erau nişte convorbiri telefonice de-ale mele cu o persoană şi trebuia să vin acolo pentru a da o declaraţie scurtă, pentru a-mi vedea liniştit de treabă la Granada. Până la urmă tot trebuia să vin o dată să dau o declaraţie. N-am nicio implicare. Este o informaţie falsă care a apărut de acolo. Am fost la procuratură. Am fost astăzi pentru că acum am avut timp. Acum plec înapoi în Spania”.
Andreea Marta, în vârstă de 28 de ani, alături de sora ei Maria Magdalena Lungu, de 38 de ani, şi de taximetristul Valentin Panait, sunt investigaţii în acest dosar, în care au fost arestaţi preventiv din 19 până în 30 iulie.
Conform Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), începând cu anul 2010, cele două surori au coordonat un grup infracţional organizat, au racolat persoane înstărite şi au organizat întâlniri cu diferite tinere în vederea practicării prostituţiei, în schimbul unor sume mari de bani. Anchetatorii au identificat un număr de 30 de prostituate.
Anchetatorii susţin că suspecţii racolau clienţii ”din mediul oamenilor de afaceri, politicieni şi sportivi, care erau dispuşi să cheltuiască sume foarte mari de bani, prin organizarea unor petreceri private, în special în străinătate şi în cluburi exclusiviste”. Activităţile de prostituţie şi proxenetism aveau loc de cele mai multe ori în hoteluri de lux din Bucureşti sau în diverse alte locaţii alese de clienţi, în judeţele Braşov, Tulcea, Călăraşi, precum şi la Nisa, Monte Carlo, Dubai şi Milano.
Instanţa Tribunalului Bucureşti a susţinut, în motivarea deciziei de arestare preventivă, că tinerele ce practicau prostituţia erau racolate de către membrii grupării din rândul persoanelor cu un aspect fizic atrăgător, participante la diferite prezentări de modă sau de la diferite concursuri de frumuseţe. Selecţia era foarte riguroasă deoarece clienţii proveneau din rândul persoanelor publice, a oamenilor de afaceri, a persoanelor din lumea mondenă sau a cetăţenilor străini bogaţi.