Lăzăroiu: Băsescu refuză să îşi apere fratele, în timp ce Ponta nu se poate dezice de inculpatul colectiv pesedist

Sebastian Lăzăroiu
Sebastian Lăzăroiu (www.gov.ro)

Fostul consilier prezidenţial, actual membru PMP, Sebastian Lăzăroiu a declarat vineri, în contextul scandalului în care este implicat fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, că spre deosebire de şeful statului care a refuzat să îşi apere fratele, premierul Victor Ponta nu se poate dezice de "inculpatul colectiv pesedist", făcând referire la cazurile în care Ponta i-a apărat public pe „baronii” PSD certaţi cu legea - Adrian Duicu, Radu Mazăre, Mircea Cozma şi Constantin Nicolescu.

"Mulţi se întreabă, pe bună dreptate, de ce Traian Băsescu refuză să îşi apere public propriul frate, în vreme ce Victor Ponta se face una cu inculpatul DuicuMazareCozmaNicolescu, în fond un străin, fără nicio relaţie de rudenie cu premierul. Mai aveţi dubii? Păi Ponta nu se poate dezice de "inculpatul colectiv pesedist", a explicat Lăzăroiu.

Motivele invocate de Lăzăroiu pentru care Ponta nu se poate dezice de aşa-numitul inculpat colectiv, sunt trei la număr: "1. e complice cu el 2. politic, e ţinut în viaţă de el 3. mănâncă de pe urma lui". "Ponta s-a băgat singur în ciorba asta", a mai precizat acesta.

"Am văzut comentatori care se mărginesc să constate această diferenţă, eu am încercat să merg mai departe şi să spun "de ce", a adăugat acesta.