Dorin Chirtoacă îşi doreşte să participe la funeraliile Regelui Mihai. Instanţa va decide

Dorin Chirtoacă, la Judecătoria sectorului Buiucani
Dorin Chirtoacă, la Judecătoria sectorului Buiucani (Captură Foto / privesc.eu)

Primarul suspendat al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, le-a solicitat magistraţilor să i se permită participarea la funeraliile Regelui Mihai I. Procurorul de caz s-a împotrivit însă cererii, după ce instanţa i-a prelungit control judiciar pentru încă 30 de zile.

„Este o datorie omenească şi creştină a mea. Voi aduce fotografii din arhiva personală pentru a demonstra că există şi o legătură personală, nu doar decoraţia primită acum patru ani din partea majestăţii sale. Am adus decoraţia în original ca să nu creadă că umblăm cu minciuni. E o legătură personală pe care o pot demonstra, am vorbit şi cu cei de la Casa Regală, sunt singura persoană din Basarabia decorată de Majestatea Sa şi asta este o datorie şi o obligaţie în plus. Cei de la Casa Regală au spus că îmi pot transmite o înştiinţare în care va fi scris că este binevenită prezenţa mea acolo”, a declarat Dorin Chirtoacă, conform UNIMEDIA.

Pe de altă parte, procurorul de caz, Dumitru Robu, a declarat că este o cerere neîntemeiată. Mai mult, acesta s-a arătat convins că în condiţiile în care Dorin Chirtoacă deţine cetăţenia română acest lucru i-ar permite edilului suspendat să plece în România fără a reveni în Moldova. Magistraţii urmează să se pronunţe în privinţa solicitării edilului suspendat săptămâna viitoare, în data de 12 decembrie.

Amintim că Dorin Chirtoacă a fost reţinut în dosarul parcărilor cu plată pe 25 mai 2017. A doua zi, acestuia i-a fost aplicat un mandat de arest la domiciliu, care ulterior a fost prelungit de mai multe ori. La 28 iulie 2017, la câteva zile după ce dosarul a fost trimis în judecată, instanţa a dispus suspendarea lui Dorin Chirtoacă din funcţia de primar al Capitalei. Ulterior, măsura preventivă a arestului la domiciliu aplicată primarului suspendat al Capitalei, Dorin Chirtoacă, a fost anulată, acesta fiind plasat sub control judiciar.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe